Πως θα ήταν οι μεγάλες πόλεις χωρίς ηλεκτρισμό; (εικόνες)

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 Ετικέτες

Πως θα ήταν οι μεγάλες πόλεις χωρίς ηλεκτρισμό;

Ο επαγγελματίας φωτογράφος Τιερί Κόεν έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια να εργάζεται πάνω σε ένα πρότζεκτ που έχει ακριβώς αυτό το στόχο. Να αποκαλύψει πώς θα ήταν οι πόλεις χωρίς φώτα το βράδυ, ή απλά πώς θα ήταν ο ουρανός αν μπορούσαν να διακριθούν τα αστέρια. 

Η μέθοδός του θεωρείται ακριβής, καθώς, αφού φωτογραφίσει το σημείο της εκάστοτε πόλης που τον ενδιαφέρει, ψάχνει να βρει το σημείο πάνω στη γη που θα του δώσει τον καθαρό ουρανό που χρειάζεται. Μεταφέρεται σε ερήμους, πεδιάδες και γενικά μέρη χωρίς μόλυνση από ηλεκτρικό φως. Αυτό το κατορθώνει λαμβάνοντας υπ' όψιν του, το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του σημείου που φωτογραφίζει αρχικά, καθώς και την ακριβή ώρα και γωνία φωτογράφισης και αναζητά ένα σημείο, π.χ. στην έρημο Σαχάρα που θα έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, χωρίς φυσικά το τεχνητό φως. 

Αυτό έχει τα παρακάτω αποτελέσματα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως απλώς μαγικά, αποκαλύπτοντας στους σύγχρονους κατοίκους των πόλεων τι χάνουν από το νυχτερινό ουρανό τους κάθε μέρα. 

Σαγκάη

Σαγκάη 

Ρίο Ντε Τζανέιρο

 Ρίο Ντε Τζανέιρο

Σαν Φρανσίσκο

Σαν Φρανσίσκο 

Παρίσι

Παρίσι 

Τόκυο

Τόκυο 

Σαγκάη

Σαγκάη 

Σάο Πάολο

 Σάο Πάολο 

Νέα Υόρκη

 Νέα Υόρκη 

Λος Άντζελες

 Λος Άντζελες 

Χονγκ Κονγκ

 Χονγκ Κονγκ 

0 σχόλια :