17 παράξενες και όμορφες φωλιές πουλιών

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 Ετικέτες ,

Black-capped social weaver nests hang from an acacia tree. (Photo: Wild Horizon/Getty Images)

Από τις μικροσκοπικές φωλιές που δημιουργεί το τις μαζικές φωλιές τους υφαντη που καλύπτουν ολόκληρες κορυφές δένδρων, δείτε μια φωτογραφική περιήγηση σε εντυπωσιακές δημιουργίες αυτών των πουλιών.


Οι φωλιές των πουλιών έρχονται σε μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών, από λαγούμια στο έδαφος στις μικρές κούπες σκαρφαλωμένες ψηλά στα κλαδιά δέντρων. Συγκεντρώσαμε φωτογραφίες μερικών από τιςπιο συναρπαστικές φωλιές στον πλανήτη, καθώς και μερικά ασυνήθιστα μέρη για να χτίσει ένα πουλί το σπίτι του. 

nest
Photo: BSIP/Getty Images
large haystack nest of the weaver bird
Photo: BSIP/Getty Images

Οι κοινωνικότατες φωλιές του υφαντή είναι οι μεγαλύτερες που κατασκευάστηκαν από  πουλί και συχνά μοιάζουν με τεράστιες θημωνιές στα δέντρα. Τα πουλιά κατασκευάζουν μόνιμες φωλιές που στεγάζουν πάνω από 100 ζεύγη υφαντών. Αυτές οι φωλιές φωτογραφήθηκαν στο Etosha National Park στη Ναμίμπια. 

nest
Photo: Prakash Methema/AFP/Getty Images
weaver nest
Photo: Timothy G. Laman/National Geographic/Getty Images

Τα πουλιά υφαντής κάνουν τις φωλιές τους από λεπτές λωρίδες φύλλων και καλάμια στο Κατμαντού, Νεπάλ. 

bird nest hanging off a wire
Photo: DEA/JACCOD/De Agostini/Getty Images
Village weavers weave together grass and strips of leaves to create their nests.
Photo: SomeHoosier/flickr

Χωριά υφαντών υφαίνουν από κοινού γρασίδι και λωρίδες από φύλλα για να δημιουργήσουν τις φωλιές τους. Τα πουλιά είναι εκτροφείς αποικιών, έτσι ώστε ένα δέντρο να είναι συχνά το σπίτι πολλαπλών φωλιών. 

Montezuma Oropendola is a colonial breeder that builds nests high in tree canopies.
Photo: Wikimedia Commons
Το Montezuma Oropendola είναι άλλος ένας αποικιακός εκτροφέας που χτίζει φωλιές ψηλά στο ύλλωμα των δένδρων. Οι φωλιές κατασκευάζονται από υφασμένα αμπέλια και ίνες, και κυμαίνονται σε μέγεθος από 24 έως 71 ίντσες μάκρους.
nests of barn swallows on the side of a house
Photo: Mystery in the mall/flickr
 
Τα Χελιδόνια των αχυρώνων είναι τα πιο διαδεδομένα είδη χελιδόνιών στον κόσμο. Χτίζουν φωλιές φλυτζανιών από ιζήματα λάσπης στις πλευρές κτηρίων, όπως οι αχυρώνες, απο τους οποίο κερδίσαν και το όνομά τους. 


Momma bird feeds young in nest
Photo: L. Andena/Getty Images
European Penduline Tits build elaborate hanging nests
Photo: Wikimedia Commons

Οι Ευρωπαϊκοι Ρεμιζίδες χτίζουν περίτεχνα κρεμασμένες φωλιές. Οι φωλιές είναι πυκνής ύφανσης και τόσο ισχυρές ώστε να έχουν χρησιμοποιηθεί σαν πορτοφόλια και για παιδικά υποδημάτα.

bird sits on a nest
Photo: Wikimedia Commons
cup nest
Photo: DeAgostini/Getty Images

Φωλιές κύπελλο κατασκευάζονται από πολλά μικρά είδη πτηνών, συμπεριλαμβανομένων των κολίβριων και πολλών στρουθιόμορφων. Οι περισσότερες από αυτές τις φωλιές είναι κατασκευασμένα από εύκαμπτο υλικό, όπως χόρτα, και πολλά πουλιά χρησιμοποιούν το μετάξι της αράχνης στην κατασκευή τους.

black-chinned hummingbird nest on an electrical conduit.
Photo: Richard Darby/Fresno Bee/Getty Images

Το μετάξι της αράχνης είναι ελαφρύ, ευέλικτο και κολλώδη, γεγονός και μπορεί να βοηθήσει στη συνδέση της φωλιάς με τα κλαδιά και τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούνται. Εδώ, ένα Archilochus alexandri έχει χτίσει τη φωλιά του, πάνω σε έναν ηλεκτρικό αγωγό. 

Caspian tern nest
Photo: ©Sharon Beals, Western Foundation of Vertebrate Zoology

Τα Γλαρόνια Κασπίας οικοδομούν ένα είδος φωλιά γνωστή ως σκάλισμα. Είναι συνήθως μια ρηχή λακούβα περιγεραμμένη με πέτρες, κοχύλια και βλάστηση.

Harris hawk often builds nests on cacti
Photo: Meayers Edwards/National Geographic/Getty Images
 
Το γεράκι Harris συχνά χτίζει φωλιέςι στους κάκτους, και είναι το μεγαλύτερο πουλί που φτιάχνει σπίτι σε έναν κάκτο saguaro. Οι φωλιές κατασκευάζονται από κλωνάρια, ρίζες και φύλλα και τοποθετείται περίπου 50 πόδια από το έδαφος. Το γεράκι είναι σε θέση να φωλιάζει στον κάκτο με το να στέκεται στο πίσω μέρος των νυχιών του για να αποφύγει τα αγκάθια.

A sparrow feeds its young nesting in the barrel of an anti-aircraft gun at the Al-Asad airbase in Iraq in 2004.
Photo: Antonio Scorza/AFP/Getty Images

Ένα σπουργίτι ταΐζει τα μικρά του στην κάννη ενός αντιαεροπορικού όπλου στην αεροπορική βάση Al-Asad στο Ιράκ το 2004.

 

0 σχόλια :