Το μυστήριο με τις γραμμές της Νάσκα… «βαθαίνει»

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 Ετικέτες ,

Το μυστήριο με τις γραμμές της Νάσκα… «βαθαίνει»

Το μυστήριο με τις γραμμές της Νάσκα, που βρίσκονται λαξευμένες κάπου στην περουβιανή έρημο, φαίνεται ότι εντείνεται μετά και από την αποκάλυψη νέων γεωγλυφικών, τα οποία ήρθαν για πρώτη φορά το φως.

Τα αρχαία αυτά σχέδια ανακάλυψε και πάλι ένας πιλότος. Εκτείνονται σε μήκος 60 μέτρων και μοιάζουν σαν ένα φίδι και ένα άλλο ζώο που θυμίζει λάμα, επάνω από ένα σχέδιο που μοιάζει με πτηνό.

Οι νέες αυτές γραμμές «ενώνονται» με τα υπάρχονται γεωγλυφικά (ένα σκυλί, ένα κολιμπρί, έναν κόνδορα και μια μαϊμού), τα οποία οι ειδικοί εκτιμούν ότι σχεδίασαν οι αρχαίοι πολιτισμοί της περιοχής, ανάμεσα στον 1ο και 6ο αιώνα.

Το μυστήριο με τις γραμμές της Νάσκα… «βαθαίνει»  

Την ανακάλυψη έκανε ο πιλότος Eduardo Herrán Gómez de la Torre, ενώ πετούσε επάνω από τους λόφους El Ingenio Valley και Pampas de Jumana, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της El Comercio.

Οι αρχαιολόγοι προσπαθούν τώρα να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα των νέων γεωγλυφικών. 

Οι Γραμμές της Νάσκα εντοπίστηκαν πρώτη φορά από τον αέρα το 1939, και πάλι από έναν πιλότο ο οποίος πέταξε πάνω από αυτές τις παράκτιες ορεινές περιοχές του Περού.

Το μυστήριο με τις γραμμές της Νάσκα… «βαθαίνει»  

Χαρακτηρίστηκαν ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο το 1994.

Τα γεωγλυφικά εκτείνονται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων ανάμεσα στις πόλεις Νάσκα και Πάλπα (400 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας). 
  
πηγη 

0 σχόλια :