Υπάρχει εξωγήινη ζωή σε άλλους πλανήτες: Τι ανακοίνωσε ομάδα ερευνητών στο Κονγκρέσο

Υπάρχουν εξωγήινες μορφές σε άλλους πλανήτες και μάλιστα διαθέτουν εξελιγμένη νοημοσύνη. Τουλάχιστον, αυτό επεσήμανε στο Κογκρέσο μία ομάδα αστρονόμων αυτή την εβδομάδα.


Σύμφωνα με το ABC News, σε μία έκκληση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης για την έρευνα της ζωής πέρα από τη Γη, ο Νταν Γουερτχάιμερ, διευθυντής του Ινστιτούτου SETI (αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης) στο Κέντρο Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκελει της Καλιφόρνιας, δήλωσε στην Επιτροπή Επιστήμης , Διαστήματος και Τεχνολογίας του Κονγκρέσου, την Τετάρτη ότι η πιθανότητα εξωγήινης μικροβιακής ζωής είναι «κοντά στο 100%»

«Τα τελευταία 50 χρόνια, στοιχεία και προϋποθέσεις που θεωρούνταν αναγκαίες για την ύπαρξη ζωής είναι πανταχού παρούσες στον γαλαξία μας» δήλωσε ο Γουερτχάιμερ σε γραπτή κατάθεσή του, προσθέτοντας: «Η εικασία ότι η ζωή έχει εμφανιστεί κάπου αλλού και ίσως εξελίχθηκε νοημοσύνη , είναι εύλογη και απαιτεί επιστημονική έρευνα.»

Ο συνάδελφός του Γουερτχάιμερ, Σεθ Σόστακ, ανώτερος αστρονόμος στο Ινστιτούτο SETI , είπε, επίσης, στο Κονγκρέσο ότι πιστεύει πως οι πιθανότητες μας για την εξεύρεση εξωγήινης ζωής είναι υψηλές.

«Οι πιθανότητες να βρουμε εξωγήινους είναι μεγάλες και αν αυτό συμβεί, θα συμβεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, ανάλογα με τη χρηματοδότηση» δήλωσε ο Σόστακ στην επιτροπή.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που το Κονγκρέσο έχει πραγματοποιήσει ακρόαση για τους εξωγήινους. Τον Δεκέμβριο, η Επιστημονική Κοινοβουλευτική Επιτροπή πραγματοποίησε δίωρη ακρόαση σχετικά με τη συνεχιζόμενη αναζήτηση για εξωγήινη ζωή.

0 σχόλια :