Πλωτή μητρόπολη με θέα στον βυθό

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 Ετικέτες ,

Πλωτή μητρόπολη με θέα στον βυθό

Μια πλωτή μητρόπολη, που εκτείνεται τόσο σε μήκος όσο και σε… βάθος, οραματίστηκαν οι αρχιτέκτονες της εταιρείας AT Design Office. Το πρότζεκτ για τον σχεδιασμό ενός κυψελωτού «αμφίβιου» οικισμού συνολικής έκτασης 10 τετρ. χλμ. τους ανατέθηκε από την κινεζική κατασκευαστική εταιρεία CCCC.

Πλωτή μητρόπολη με θέα στον βυθό 

Η κατασκευή της φουτουριστικής «Ατλαντίδας» θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τις ίδιες τεχνικές που η CCCC ήδη εφαρμόζει για την κατασκευή της υπερ-γέφυρας σχεδόν 50 χλμ. η οποία ενώνει τις πόλεις Χονγκ Κονγκ, Μακάο και Ζουχάι και αναμένεται να παραδοθεί το 2016. 

Πλωτή μητρόπολη με θέα στον βυθό 

Κατασκευαστική μανία από… θαλάσσης

Η πλωτή πόλη Floating City, όπως ονομάζεται, βασίζεται σε μια σειρά από προκατασκευασμένες εξαγωνικές δομές, οι οποίες σε ρόλο ψηφίδων «δένουν» μεταξύ τους. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που προσφέρει η συγκεκριμένη διαδικασία, καλύπτει μια ευρεία γκάμα αναγκών: από ένα ανεπτυγμένο δίκτυο μετακινήσεων για σκάφη και υποβρύχια μέχρι, πλωτά ξενοδοχεία και μονάδες ψυχαγωγίας.

Πλωτή μητρόπολη με θέα στον βυθό 

Κάποια από τα σημεία της πόλης θα βρίσκονται πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, ενώ αρκετά θα βουτάνε στα… βαθιά. Ένα υπερσύγχρονο σύστημα ανακύκλωσης θα απαλλάσσει την πλωτή πόλη από απορρίμματα και απόβλητα, παράγοντας παράλληλα πολύτιμη ηλεκτρική ενέργεια και πόσιμο νερό. 

Πλωτή μητρόπολη με θέα στον βυθό 

«Το συγκεκριμένο πρότζεκτ μάς έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα νέο αστικό περιβάλλον με εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών που θα χρησιμοποιούνται ως κατοικίες, εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα και θα έχουν ως στόχο την ενεργειακή αυτονομία» εξηγεί ο αρχιτέκτονας της AT Design Office Σλάβομιρ Σίσκα.

0 σχόλια :