Ίνκας


Ένας τάφος της προ-Ίνκα περιόδου βρέθηκε στην Αρεκίπα, στο κτίριο όπου γεννήθηκε ο περουβιανός συγγραφέας, Mario Vargas Llosa. Μετά από τέσσερις ημέρες έρευνας, το Υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαίωσε ότι τα λείψανα χρονολογούνται από τον πολιτισμό των Churajón.

Ο τάφος βρίσκεται σε 1,5 μ. βάθος και περιέχει τέσσερα κεραμικά αγγεία  προερχόμενα από τον πολιτισμό Churajón, σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Marco López. Είπε ότι η Περιφερειακή Αρχή Πολιτισμού αξιολόγησε αν ο τάφος θα ανοίξει για το κοινό.

Ο πολιτισμός των Churajón ήταν ένας προ-Ίνκα πολιτισμός που αναπτύχθηκε και στις δύο όχθες  της κοιλάδα του ποταμού Chili ο οποίος περνά μέσα από την σημερινή πόλη της Arequipa.

Τα απομεινάρια βρέθηκαν από μια ομάδα εργαζομένων την Πέμπτη 20 Μαρτίου. Ο Περουβιανός συγγραφέας και Νομπελίστας στη Λογοτεχνίας Mario Vargas Llosa γεννήθηκε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου στο Av. Parra, στα προάστια της πόλης Arequipa.

Το κτίριο ήταν στη διαδικασία να μετατραπεί σε μουσείο από την Περιφερειακή Κυβέρνηση της Αρεκίπα, όταν ανακαλύφθηκε ο τάφος. Ο συγγραφέας πρόκειται να επισκεφθεί το ολοκληρωμένο μουσείο στις 14 Απριλίου. Είναι ακόμη άγνωστο τι επιπτώσεις θα έχει η ανακάλυψη του τάφου για το έργο.  

0 σχόλια :