Μυρμήγκια "βαμπίρ" ανακαλύφθηκαν στην Μαδαγασκάρη

Τρίτη 1 Απριλίου 2014 Ετικέτες ,

μυρμήγκια του Δράκουλα

Έξι νέα είδη ενός μυστηριώδους μυρμηγκιού που ρουφάει αίμα εντοπίστηκαν στη Μαδαγασκάρη - και είναι ιδιαίτερα περίεργα.

Τα λεγόμενα μυρμήγκια του Δράκουλα , που περιγράφονται στο περιοδικό ZooKeys, και φαίνεται να αψηφούν πολλούς από τους συνήθεις κανόνες που οι επιστήμονες χρησιμοποιούν για να ταξινομήσουν τα μυρμήγκια.

«Τογένος Mystrium είναι η πιο μυστηριώδης ομάδα στο πλαίσιο των παράξενων μυρμήγκια Δράκουλας," ο συν-συντάκτης της μελέτης Masashi Yoshimura, ερευνητής στο California Academy of Sciences, είπε σε μια δήλωση. "Τα Mystrium ήταν μια δύσκολη ομάδα στον προσδιορισμό της λόγω της αξιοσημείωτης διακύμανσης εντός του κάθε είδους."

Τα νέα είδη περιλαμβάνουν τα Mystrium labyrinth, τα Mystrium mirror και τα Mystrium shadow. 

Αντικομφορμιστές 

Τα μυρμήγκια Δράκουλας , ονομάστηκαν έτσι επειδή ρουφάνε το αίμα των μικρών τους σε μια διαδικασία που αποκαλείται "μη καταστροφικός κανιβαλισμός», ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά σε σάπιο κούτσουρο στην Μαδαγασκάρη πριν από μια δεκαετία.

Αλλά για χρόνια, αυτά τα παράξενα έντομα δυσκόλευαν τους ερευνητές, καθώς η εμφάνισή τους εξαπατά για μυρμήγκια Δράκουλα. 

"Ο ρόλος ενός ατόμου σε μια αποικία δεν είναι πάντα εμφανής από το πως μοιάζει η εμφάνισή του. Μυρμήγκια που μοιάζουν μπορεί να είναι δευτερεύοντες εργάτες σε ένα είδος, αλλά βασίλισσες σε ένα άλλοΕίπε σε μια δήλωση του ο συν-συγγραφέας της μελέτη Brian Fisher, εντομολόγος στο California Academy of Sciences. 

Για παράδειγμα, οι εργάτες γίνονται μερικές φορές μυρμήγκια βασίλισσας Οι βασίλισσες μπορεί να έχουν μικρά, ανύπαρκτα ή μεγάλα φτερά. Και οι βασίλισσες μπορεί συχνά να είναι μικρότερες από ό, τι οι εργάτες. Επιπλέον, το γένος είχε τρεις διαφορετικούς τρόπους αναπαραγωγής, καθιστώντας την ταξινόμηση ακόμη πιο δύσκολη.

Το μυστήριο λύθηκε 

Μετά τη συλλογή και τον έλεγχο χιλιάδων μυρμηγκιών στη Μαδαγασκάρη για δύο δεκαετίες, οι Yoshimura και Fisher βρήκαν μια μέθοδο για τη διάκριση των νέων ειδών. 

Αποδείχθηκε ότι τα μυρμήγκια ξεκινούν είτε ως ένα αρσενικό, η ως μια μεγάλη βασίλισσα ή σαν πρωτεύων ή δευτερεύων εργάτες , είπε οYoshimura. Αν και μερικοί από τους εργαζόμενους μπορεί στη συνέχεια να πάνε στην αναπαραγωγή  ή ακόμη και να γίνουν βασίλισσες, ο προσδιορισμός των ειδών απαιτεί τη γνώση της καταγωγής των μορφών και όχι τον τρέχων ρόλο του μυρμηγκιού. Ο χαρακτηρισμός τους απαιτεί επίσης την κατανόηση του αναπαραγωγικού τους στυλ. 

Χρησιμοποιώντας αυτό το νέο πλαίσιο, οι ερευνητές κατάφεραν να επαναταξινομήσουν διάφορα υπάρχοντα είδη και να εντοπίσουν έξι εντελώς νέα. 

0 σχόλια :