Τα καλύτερα επαγγέλματα για να γυρίζετε τον κόσμο

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 Ετικέτες

Τα καλύτερα επαγγέλματα για να γυρίζετε τον κόσμο

Δεν είναι ακριβώς αυτό που λέει η έκφραση «ταξίδι για δουλειές». Δεν μιλάμε για business travellers με εξαντλητικό πρόγραμμα που περνούν τις μέρες και τις νύχτες τους σε αεροδρόμια και ξενοδοχεία. 

Μιλάμε για δουλειές που σου δίνουν την ευκαιρία να μετοικήσεις σχεδόν οπουδήποτε και να κάνεις καριέρα σε άλλον τόπο. Να αλλάζεις παραστάσεις και να μπορείς σχεδόν το ίδιο εύκολα να τις αλλάξεις ξανά. 

Είστε έτοιμοι;

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Ξεχάστε το Proficiency. Με το πτυχίο TOEFL (Test of English as a Foreign Language) παίρνετε την πιστοποίηση και μπορείτε να διδάξετε οπουδήποτε στον κόσμο χρειάζονται αγγλικά. Αν μάλιστα έχετε ήδη ένα πανεπιστημιακό πτυχίο σε οποιοδήποτε κλάδο, μπορείτε να συνδυάσετε τη μία γνώση με την άλλη και να διδάσκετε π.χ. Ιστορία στα Αγγλικά ή φιλολογία, ή θετικές επιστήμες. Με την παγκοσμιοποίηση των σπουδών, της γνώσης και του εμπορίου οι ευκαιρίες είναι ανεξάντλητες.
  
ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ

ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ

Περνάς τους χειμωνιάτικους μήνες στη Χαβάη και την Καραϊβική και το καλοκαίρι βρίσκεσαι στη Βόρεια Θάλασσα και τα νορβηγικά φιορδ. Τα κρουαζιερόπλοια απασχολούν από μάγειρες και προσωπικό φιλοξενίας μέχρι μηχανικούς, ναυτικούς, υπαλλήλους καταστημάτων, ναυαγοσώστες, αισθητικούς, γυμναστές, μουσικούς, ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

ΞΕΝΑΓΟΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

Δεν είναι εύκολο, αλλά με γνώση της τοπικής γλώσσας και τις σχετικές άδειες μπορεί κανείς να γίνει οδηγός αγγλόφωνων γκρουπ οπουδήποτε στον κόσμο. Ένα πτυχίο ιστορίας δίνει πολλούς πόντους στη διαδικασία πρόσληψης στα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ απαραίτητο είναι το χάρισμα της επικοινωνίας, η αντοχή στην κούραση και η ικανότητα να διαχειρίζεσαι ανθρώπους.
  
ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ

ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ

Αν ξέρετε εξαιρετικά δύο τουλάχιστον γλώσσες (εκτός από τη μητρική σας) και πάρετε το σχετικό πτυχίο, οι υπηρεσίες σας μπορεί να είναι χρήσιμες παντού. Από πολιτικές ή επιχειρηματικές συναντήσεις μέχρι συνέδρια, νοσοκομεία, στρατόπεδα προσφύγων, πολυεθνικές, παντού.
  
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Ασχολείστε με τα φώτα ή τον ήχο. Ειδικά αν δουλεύετε για την περιοδεία διάσημων συγκροτημάτων μπορείτε να γυρίσετε κυριολεκτικά όλο τον κόσμο. Αν και ο χρόνος για εξερεύνηση στους προορισμούς είναι περιορισμένος, η ίδια η μετακίνηση μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα καθώς ταξιδεύετε οδικώς μέσα από καινούργιους τόπους κάθε φορά.
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Επάγγελμα δύσκολο και απαιτητικό που το επιλέγει κανείς κυρίως από τεράστια εσωτερική παρόρμηση. Οι φωτορεπόρτερ επισκέπτονται τις ταραγμένες περιοχές του πλανήτη. Οι ταξιδιωτικοί πάνε στους πιο εξωτικούς προορισμούς. Οι αναθέσεις ή τα προσωπικά τους πρότζεκτ τους αρκούν για να τους οδηγήσουν οπουδήποτε.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΚΙ Η ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΚΙ Η ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

Γιατί όχι και τα δύο μαζί; Τον χειμώνα στο βουνό και το καλοκαίρι στη θάλασσα. Με τα σχετικά πτυχία και την αντίστοιχη εμπειρία μπορείτε να αναζητήσετε ευκαιρίες παντού στον κόσμο.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Όσο ο πληθυσμός στον δυτικό κόσμο γερνάει τόσο θα χρειάζεται ανθρώπους όπως νοσοκόμους και προσωπικούς βοηθούς για τη φροντίδα τους. Με την κατάλληλη κατάρτιση, φυσικά, μπορεί κανείς να αναζητήσει εργασία σχεδόν σε κάθε χώρα όπου γνωρίζει τη γλώσσα.
  
ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ

Όλες οι γυναίκες του κόσμου θέλουν να είναι όμορφες και με την μεγάλη εξάπλωση του διεθνούς εμπορίου όλο και περισσότερες βρίσκονται σε χώρες όπου χρειάζονται κάποιον να τις φροντίζει μιλώντας τη δική τους γλώσσα. Αν έχετε τη σχετική κατάρτιση και εμπειρία γιατί να μην είστε εσείς; Επιπλέον, έτσι μπορείτε να αναζητήσει ευκαιρίες σχεδόν παντού. Από μεγάλα ξενοδοχεία μέχρι κρουαζιερόπλοια και από εξωτικά resorts μέχρι κοινότητες expatriates.
  
ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΣ

ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΣ

Στις πτήσεις μικρών αποστάσεων το πλήρωμα σπάνια αφήνει το αεροδρόμιο. Όμως στις πτήσεις μεγάλης διάρκειας το πλήρωμα έχει ημέρες ανάπαυσης και, σωστά μαντέψατε, οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί, εκεί όπου πετούν οι περισσότερες αεροπορικές είναι σχεδόν πάντα πολύ μακριά. Ποιος θα έλεγε όχι σε ταξιδιωτικά προνόμια και ξεκούραση σε μια παραλία της Ταϊλάνδης;

0 σχόλια :