Πώς αγοράζετε χωρίς να το καταλάβετε

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 Ετικέτες

Πώς αγοράζετε χωρίς να το καταλάβετε

Φέτος, περίπου 140 εκατομμύρια αμερικανοί αναμένεται να ψωνίσουν το τριήμερο των Ευχαριστιών και τις αμέσως επόμενες ημέρες από τα πολυκαταστήματα και να ξοδέψουν για τα ψώνια τους δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ένωσης Εμπόρων. 

Ειδικά αυτές τις ημέρες, οι καταναλωτές ελπίζουν να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις, όμως στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές επωφελούνται τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ χρησιμοποιώντας μερικά κόλπα. 

Η μεγάλη ταμπέλα που γράφει «Εκπτώσεις» βοηθάει να μπείτε στο κατάστημα και δεν αποκλείεται να αγοράσετε ακόμη και πράγματα που δεν είναι σε έκπτωση. 

Με το που θα μπείτε, υπάρχει το καλάθι αγορών. Εφευρέθηκε τη δεκαετία του ’30 για να κάνουν οι καταναλωτές μεγαλύτερες αγορές ευκολότερα. 

Στα σούπερ μάρκετ, τα τμήματα με τα προϊόντα που έχουν το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους βρίσκονται μπροστά ώστε να ψωνίσετε όταν το καλάθι είναι άδειο και το ηθικό υψηλό.
  
Τα λουλούδια και τα είδη αρτοποιίας βρίσκονται επίσης μπροστά, επειδή οι ωραίες μυρωδιές τους φτιάχνουν τη διάθεση, με αποτέλεσμα να ψωνίζετε περισσότερο. 

Τα σούπερ μάρκετ κρύβουν τα γαλακτοκομικά και άλλα βασικά προϊόντα στους τελευταίους διαδρόμους ώστε να αναγκαστείτε να διασχίσετε ολόκληρο το κατάστημα. 

Με το που ξεκινάτε τους διαδρόμους, είσαστε ουσιαστικά αναγκασμένοι να τους διασχίσετε όλους. 

Τα προϊόντα που προωθούν τα περισσότερα καταστήματα βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες οπότε και είναι πιθανότερο να ψωνίσουν από δεξιά, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνουν και οι έρευνες. 

Επίσης, τα προϊόντα που προωθούνται βρίσκονται στο ύψος των ματιών. 

Και φυσικά υπάρχει και το ύψος των παιδικών ματιών για τα προϊόντα που προωθούνται στους νεαρούς καταναλωτές. 

Η προώθηση προϊόντων σας κρατά περισσότερη ώρα στο κατάστημα και σας γνωρίζει νέα προϊόντα. 

Τα καταστήματα δίνουν επίσης εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα. Μελέτες δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσετε κάτι που μπορείτε να αγγίξετε. 

Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα χρώματα. Οι καταναλωτές ελκύονται από ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο. 

Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι η δυνατή μουσική κάνει τους πελάτες να βιάζονται, ενώ η κλασικά μουσική του κάνει να ψωνίζουν περισσότερο. 

Τα καταστήματα χρησιμοποιούν τον περιορισμένο χρόνο των προσφορών για να σας κάνουν να βιαστείτε να ψωνίσετε για να μη χάσετε την έκπτωση. 

Και η πιο επικερδής περιοχή ενός καταστήματος είναι στα ταμεία. Εκεί υπάρχουν προϊόντα με μεγάλο περιθώριο κέρδους. 

0 σχόλια :