Τα 10 πιο εντυπωσιακά συντριβάνια στον κόσμο (εικόνες)

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 Ετικέτες

Τα 10 πιο εντυπωσιακά συντριβάνια στον κόσμο

Το νερό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό για τον άνθρωπο. Το πίνει, κολυμπάει μέσα σε αυτό και στολίζει τις πόλεις του με συντριβάνια που το πετούν ψηλά , το χρωματίζουν ή το διακοσμούν με ωραία γλυπτά. 

Παρακάτω παρουσιάζονται τα δέκα πιο πρωτότυπα συντριβάνια στον κόσμο:


1. Banpo Mooonlight Rainbow Fountain, Σεούλ, Νότια Κορέα

Banpo Mooonlight Rainbow Fountain 

Το μεγαλύτερο συντριβάνι του κόσμου που βρίσκεται πάνω στην γέφυρα Banpo ,μήκους 1.140 μέτρων. Αποτελείται από 380 πίδακες νερού που εκτοξεύουν 190 τόνους νερό το λεπτό και φωτίζονται από 10.000 λαμπτήρες. 

2. Swarovski Crystal Head Fountain, Αυστρία

Swarovski Crystal Head Fountain 

Το εκπληκτικό αυτό συντριβάνι κοσμεί την είσοδο του μουσείου της γνωστής εταιρείας κοσμημάτων που βρίσκεται στο Ίνσμπουργκ της Αυστρίας. Είναι χτισμένο πάνω σε λόφο και τα μάτια του είναι φτιαγμένα από κρύσταλλα της εταιρείας. 

3. Fountain of Wealth, Σιγκαπούρη.

Fountain of Wealth 

Το συντριβάνι βρίσκεται στο αίθριο του πιο δημοφιλούς εμπορικού κέντρου της Σιγκαπούρης και κοσμείται από μια τεράστια αψίδα. Ο τεράστιος κύκλος στην κορυφή συμβολίζει την αρμονία του σύμπαντος. Κάθε βράδυ φωτίζεται με ακτίνες λέιζερ. 

4. Tap Fountain, Μενόρκα, Ισπανία

Tap Fountain 

Ένα συντριβάνι με μορφή βρύσης που αιωρείται. Η αλήθεια είναι ότι τα στηρίγματα του σιντριβανιού κρύβονται από το νερό και έτσι δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι αιωρείται.

5. Crown Fountain, Σικάγο, Η.Π.Α

Crown Fountain 

Το συντριβάνι του Σικάγο είναι ένα από τα πιο δημιουργικά στον κόσμο. Αποτελείται από μια πισίνα φτιαγμένη από μαύρο γρανίτη και δύο πύργους με οθόνες που απεικονίζουν τα πρόσωπα των κατοίκων της πόλης. Κάθε φορά που το πρόσωπο του κάτοικου που απεικονίζεται κάνει την ανάλογη γκριμάτσα, ένας πίδακας νερού ξεπετάγεται μέσα από τις οθόνες. 

6. Stravinsky Fountain, Παρίσι, Γαλλία

Stravinsky Fountain 

Το πιο καλλιτεχνικό συντριβάνι βρίσκεται δίπλα στο Centre Pompidou, στο κέντρο του Παρισιού και δημιουργήθηκε το 1983 από τους γλύπτες Ζαν Τινγκελί και Νίκι Σαν Φαλ.  Τα 16 πολύχρωμα γλυπτά που το κοσμούν είναι εμπνευσμένα από τα έργα του μουσικοσυνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι. 

7. Aquanura Fountains, Efteling, Ολλανδία.

Aquanura Fountains 

Αποτελείται από ένα σύνολο διακοσίων μικρών συντριβανιών και 900 προβολείς. Κάθε βράδυ δίνεται μια παράσταση ήχου, φωτός και φωτιάς που παρακολουθείται από χιλιάδες θεατές. 

8. Dubai Fountain, Ντουμπάι.

Dubai Fountain 

Ένα τεράστιο συντριβάνι 60 στρεμμάτων που βρίσκεται μπροστά από το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο.  Αποτελείται από πέντε κύκλους νερού και οι πίδακες τους μπορούν να εκτοξεύσουν το νερό σε ύψος 50 ορόφων. 6.600 πρόβολεις και 25 χρωματικές δέσμες φωτός δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στο θέαμα. 


9. Lotte World Musical Fountain, Πουσάν, Κορέα

Lotte World Musical Fountain 

Το μεγαλύτερο εσωτερικό συντριβάνι του κόσμου βρίσκεται μέσα σε ένα πολυκατάστημα. Είναι μια ατραξιόν υψηλής τεχνολογίας καθώς τα νερά του μπορούν να κινηθούν συγχρονισμένα με 16 διαφορετικές μελώδιες.  

10. Fountains of Bellagio, Λας Βέγκας, Η.Π.Α

Fountains of Bellagio 

Βρίσκεται μπροστά από ένα από τα μεγαλύτερα καζίνα του Βέγκας και αποτελείται από 1200 πίδακες νερού, που μπορούν να εκτοξεύσουν νερό σε ύψος 24 ορόφων, 8 χιλιόμετρα σωλήνωσης και 4.500 προβολείς. 

0 σχόλια :