Σπάνιος σκελετός δεινόσαυρου θα εκτεθεί στο Λονδίνο

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 Ετικέτες

Σπάνιος σκελετός δεινόσαυρου θα εκτεθεί στο Λονδίνο

Ένας πολύ σπάνιος σκελετός ενός δεινόσαυρου ηλικίας 150 εκατ. ετών, το ύψος του οποίου φτάνει σχεδόν τα 3 μέτρα, πρόκειται να εκτεθεί στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο τον ερχόμενο μήνα. 

Ο Stegosaurus θα είναι ο πρώτος πλήρης σκελετός δεινοσαύρου που εκτίθεται σε σχεδόν 100 χρόνια και ο μοναδικός σκελετός Stegosaurus σε δημόσια συλλογή εκτός των ΗΠΑ, αναφέρει δημοσίευμα του LiveScience. 

Το συγκεκριμένο είδος ήταν φυτοφάγο, έζησε περίπου 155-150 εκατ. χρόνια πριν (προς το τέλος της Ιουρασικής Περιόδου) κυρίως στις περιοχές της δυτικής Βόρειας Αμερικής.

Stegosaurus  

Ο συγκεκριμένος σκελετός εντοπίστηκε την άνοιξη του 2003 στο Red Canyon Ranch στο Γουαϊόμινγκ και χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η ανασκαφή του. 

«Είναι πολύ ασυνήθιστο να βρεθεί ένας σχεδόν πλήρης σκελετός Stegosaurus» δήλωσε ο Paul Barrett από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. «Είναι πολύ μεγάλη τιμή να μπορούμε να εκθέσουμε αυτό το σκελετό στο μουσείο μας» πρόσθεσε ο ίδιος σε μια ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με μετρήσεις, ο συγκεκριμένος σκελετός –που αποτελείται από περισσότερα από 300 οστά- έχει μήκος 5,6 μέτρων και το ύψος του φτάνει σχεδόν τα 3 μέτρα. Ανήκε σε ένα νεαρό ζώο, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν επρόκειτο για αρσενικό ή θηλυκό. 

0 σχόλια :