Δύο εκατομμύρια αρουραίοι κατοικούν στη Νέα Υόρκη

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 Ετικέτες

Δύο εκατομμύρια αρουραίοι κατοικούν στη Νέα Υόρκη

Ένας από τους πιο διαδεδομένους αστικούς μύθους για τη Νέα Υόρκη αναφέρει πως στην πόλη αναλογεί ένας αρουραίος για κάθε άνθρωπο. Οι αριθμοί των αρουραίων μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα τόσο υψηλοί, όμως ερευνητές ισχυρίζονται ότι η μεγαλούπολη φιλοξενεί περίπου δύο εκατομμύρια από τα διαβόητα τρωκτικά. 

Οι αρουραίοι της Νέας Υόρκης ανήκουν όλοι στο ίδιο είδος, το νορβηγικό αρουραίο (Rattus norvegicus), το οποίο χρησιμοποιείται επίσης ευρέως σε επιστημονικά πειράματα και έχει μήκος κατά μέσο όρο 25 εκατοστά αλλά μπορεί να φτάσει και τα 40. 

Η μελέτη ταξινόμησε τις θεάσεις αρουραίων κατά οικόπεδο, τα οποία εκτιμάται ότι είναι 842.000 εντός των συνόρων της πόλης. Οι ερευνητές υπολόγισαν πως σε 40.500 εξ αυτών υπάρχουν αποικίες αρουραίων, στην κάθε μία από τις οποίες κατοικούν 40 με 50 αρουραίοι, συμπεραίνοντας έτσι πως ο συνολικός τους πληθυσμός είναι 2 εκατομμύρια. 

«Ενώ ο πληθυσμός των αρουραίων παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα στην πόλη της Νέας Υόρκης, δε φαίνεται να υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει ότι υπερβαίνουν τα 8 εκατομμύρια», δήλωσε ο Τζόναθαν Άουρμπαχ, επικεφαλής της μελέτης. 

Ο αστικός μύθος περί ενός αρουραίου για κάθε κάτοικο προήλθε από την εφαρμογή του συμπεράσματος ενός βιβλίου του 1909 για το πρόβλημα των τρωκτικών στην Αγγλία. Ο συγγραφέας Γ.Ρ. Μπέλτερ εκτιμούσε πως ένας αρουραίος αντιστοιχούσε σε κάθε εκτάριο γης, και καθώς εκείνη την περίοδο ο πληθυσμός της χώρας ήταν 40 εκατομμύρια και η έκταση της χώρας 40 εκατομμύρια στρέμματα, κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό το οποίο μετά λανθασμένα εφαρμόστηκε στη Νέα Υόρκη και παραμένει δημοφιλές ως τις μέρες μας. 

0 σχόλια :