Ανακαλύψτε τα οκτώ πιο τυχερά μέρη του κόσμου

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 Ετικέτες

Ανακαλύψτε τα οκτώ πιο τυχερά μέρη του κόσμου

Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στην τύχη, ξεχωριστοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο υπόσχονται να γίνουν το γούρι σας!  

Ταξιδέψτε από την Ιταλία ως την Κροατία και από την Ιρλανδία ως την Αμερική για να τα δείτε από κοντά.  

Η Telegraph μας παρουσιάζει τα οκτώ πιο τυχερά μέρη στον κόσμο: 

Άγαλμα της Ιουλιέτας, Βερόνα

Άγαλμα της Ιουλιέτας 

Ο θρύλος λέει ότι αν τρίψετε το δεξί στήθος του αγάλματος, που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού της Ιουλιέτας στη Βερόνα, θα σας φέρει καλή τύχη. Το αξιοθέατο έγινε ξαφνικά τόσο δημοφιλές, που οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο, ώστε να μεταφερθεί το πρωτότυπο σε μουσείο για την καλύτερη συντήρηση του.  

Petrinja, Κροατία

Petrinja 

Δεν υπάρχει καλύτερο επιλογή για καλή τύχη, από την πόλη καταγωγής του Frano Selak, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου. Ο Selak ισχυρίζεται ότι έχει εξαπατήσει τον θάνατο επτά φορές, επιβιώνοντας από αεροπορικά δυστυχήματα, συντριβή τρένου και αρκετά τροχαία ατυχήματα. Μάλιστα, κέρδισε και το λαχείο το 2003.  

ΙΙ Porcellino, Φλωρεντία

ΙΙ Porcellino 

Αυτό το μπρούτζινο γλυπτό από τον Πιέτρο Τάκα έχει τοποθετηθεί στο Mercato Nuovo στη Φλωρεντία. Οι επισκέπτες συνηθίζουν να τρίβουν τη μουσούδα του αγριόχοιρου, για να σιγουρέψουν την επιστροφή τους στην πόλη, μια παράδοση που χρονολογείται τουλάχιστον από το 1766. 

Φοντάνα ντι Τρέβι, Ρώμη

Φοντάνα ντι Τρέβι 

Η παράδοση υπαγορεύει ότι οι επισκέπτες στη Φοντάνα ντι Τρέβι πρέπει να πετάξουν ένα κέρμα πάνω από τον ώμο τους μέσα στο νερό για καλή τύχη και εκτιμάται ότι κάθε μέρα ρίχνονται στην εντυπωσιακή κρήνη 3.000 ευρώ. Ακόμη και η αποστράγγιση της κρήνης νωρίτερα αυτό το έτος για την αποκατάσταση της, δεν αποθάρρυνε τους επισκέπτες της, οι οποίοι εξακολουθούσαν να πετούν το νόμισμα τους.  

Blarney Stone, Ιρλανδία

Blarney Stone 

Το να φιλήσει κάποιος την πέτρα Blarney, μια ασβεστολιθική πλάκα στο ομώνυμο κάστρο, περίπου πέντε μίλια από το Κορκ, λέγεται ότι θα του φέρει ευημερία. Εκατομμύρια επισκέπτες το έχουν κάνει, αν και καλούνται να κρατηθούν ανάποδα πάνω από ένα κενό, συμπεριλαμβανομένων των Μικ Τζάγκερ και Ουίνστον Τσόρτσιλ. 

Charging Bull, Νέα Υόρκη

Charging Bull 

Οι όρχεις του χάλκινου γλυπτού του Arturo Di Modica στην οικονομική περιοχή του Μανχάταν τρίβονται παραδοσιακά για καλή τύχη ή απλά για μια φωτογραφία. 

Οι στήλες των δακρύων, Αγία Σοφία, Κωνσταντινούπολη

Οι στήλες των δακρύων, Αγία Σοφία

Οι οπές σε αυτές τις στήλες στην Αγία Σοφία λέγεται ότι βγάζουν αγίασμα. Οι επισκέπτες ωθουν τον αντίχειρα τους μέσα και κάνουν μια ευχή. Αν βγει υγρό, τότε η επιθυμία τους θα γίνει πραγματικότητα.  

Άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk, Πράγα

Άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk 

Αγγίζοντας το άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk, ένα από τα 30, που δεσπόζουν στην Γέφυρα του Καρόλου της Πράγας υποτίθεται ότι σας εγγυάται την επόμενη επίσκεψη σας στην πόλη. Το άγαλμα βρίσκεται ακριβώς στο σημείο, όπου λέγεται ότι ρίχτηκε στο νερό και σκοτώθηκε το 1383. 

0 σχόλια :