Οι ωραιότερες σιδηροδρομικές διαδρομές στην Ευρώπη

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 Ετικέτες

Οι ωραιότερες σιδηροδρομικές διαδρομές στην Ευρώπη

Από τις Άλπεις μέχρι τα Πυρηναία κι από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μόσχα, αυτά είναι τα ταξίδια με τρένο που αξίζει να κάνετε.  

Περνούν από παγετώνες και καταπράσινες κοιλάδες, διασχίζουν λίμνες και εντυπωσιακές γέφυρες, ανεβαίνουν ακόμα και σε μοναδικές βουνοκορφές. Τα ευρωπαϊκά τρένα είναι λες και είναι φτιαγμένα για την απόλαυση του ταξιδιώτη. 

ΤΙΡΑΝΟ-ΝΤΑΒΟΣ

ΤΙΡΑΝΟ-ΝΤΑΒΟΣ

Παίρνετε το Bernina Express -που σταθμεύει κυριολεκτικά στο κέντρο, σαν μεγάλο τραμ, της μικρής ιταλικής συνοριακής πόλης- και διασχίζετε τις Άλπεις περνώντας από μια διαδρομή που περιλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΒΙΝΙΟΝ

ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΒΙΝΙΟΝ

Σε λιγότερο από έξι ώρες βρίσκεστε από το κέντρο του Λονδίνου στην πόλη της νότιας Γαλλίας η οποία υπήρξε στο παρελθόν παπική έδρα και διαθέτει ένα υπέροχο ιστορικό κάστρο. Περνάτε το τούνελ κάτω από τη Μάγχη και διασχίζετε τις γαλλικές πεδιάδες με 300 χλμ/ώρα.  

ΓΕΝΕΥΗ-ΜΙΛΑΝΟ

ΓΕΝΕΥΗ-ΜΙΛΑΝΟ

Ξεκινάτε με υπέροχη θέα στη λίμνη της Γενεύης και στη συνέχεια περνάτε τις Άλπεις μέσα από κοιλάδες, γέφυρες και τούνελ ανάμεσα σε χιονισμένες κορυφές. Εναλλακτικά, κατεβαίνετε στο Brig όπου παίρνετε το φημισμένο Glacier Express για το St. Moritz.  

LE TRAIN JAUNE, ΠΥΡΗΝΑΙΑ

LE TRAIN JAUNE

Γραφική ορεινή διαδρομή στην οροσειρά που χωρίζει τη Γαλλία από την Ισπανία, πάνω σε ένα τρένο που θυμίζει παιδικό παιχνίδι και περνώντας από παλιά χωριά που θυμίζουν μεσαίωνα.  

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΜΟΣΧΑ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΜΟΣΧΑ 
Το χειμώνα η διαδρομή περνά από ατελείωτα χιονισμένα τοπία μέσα από την Πολωνία και τη Λευκορωσία, προτού περάσει στη Ρωσία και φτάσει στην αυτοκρατορική πρωτεύουσά της. 

SANKT WOLFGANG-SCHAFBERG 
 
SANKT WOLFGANG-SCHAFBERG

Από το 1893 αυτός ο γραφικός σιδηρόδρομος στην Αυστρία, ανεβαίνει στην κορυφή του βουνού Schafberg χρησιμοποιώντας ειδικές ατμομηχανές που «γέρνουν» προς τα εμπρός ώστε να προσαρμόζονται στις μεγάλες κλίσεις της διαδρομής.  

ΛΟΥΚΕΡΝΗ-ΛΟΥΓΚΑΝΟ 
 
ΛΟΥΚΕΡΝΗ-ΛΟΥΓΚΑΝΟ

Το διάσημο Wilhelm Tell Express διασχίζει τις ελβετικές Άλπεις από Βορρά προς Νότο, με highlight της διαδρομής τη διαδρομή με ποταμόπλοιο κατά μήκος της λίμνης της Λουκέρνης.

ΖΥΡΙΧΗ-ΑΡΟΖΑ

ΖΥΡΙΧΗ-ΑΡΟΖΑ

Μέσω της πόλης Chur, το τρένο ανεβαίνει τις πλαγιές μέσα από χαράδρες, δάση και εντυπωσιακές γέφυρες, όπως το Langwieser Viaduct του 1912 που μέχρι σήμερα θεωρείται κατασκευαστικό θαύμα. 

ΣΟΦΙΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΣΟΦΙΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Σαν ταξίδι μέσα στο χρόνο. Βαγόνια της «σοσιαλιστικής» εποχής, εκπληκτικά τοπία που θυμίζουν πότε Βαλκάνια και πότε Ευρώπη και συνεπιβάτες που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. 

ΕΛΣΙΝΚΙ-ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 
 
ΕΛΣΙΝΚΙ-ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
  
Μεγάλα δάση, αρκτικές λίμνες, χιόνι και μόλις 3,5 ώρες διαδρομή με το νέο υπερσύγχρονο τρένο.  

πηγη 

0 σχόλια :