Οκτώ πανέμορφα νησιά «κρυμμένα» στα κέντρα μεγάλων πόλεων (εικόνες)

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ετικέτες

Οκτώ πανέμορφα νησιά «κρυμμένα» στα κέντρα μεγάλων πόλεων

Το Παρίσι, η Βενετία και η Ρώμη αποτελούν διάσημους τουριστικούς προορισμούς. Οχι μόνο για τα γνωστά μνημεία τους, την ιδιαίτερη ομορφιά τους και την αύρα τους, αλλά και για τα... νησιά τους!

Οι τρεις προαναφερθείσες πόλεις είναι μερικές μόνο από αυτές οι οποίες «κρύβουν» στο κέντρο τους νησιά. Σε ποτάμια ή σε λίμνες, δεν έχει σημασία.

Παρακάτω παρουσιάζονται οκτώ πανέμορφα νησάκια που δεν βρίσκονται σε πελάγη και ωκεανούς αλλά σε λίμνες ή ποτάμια πόλεων.  

Μπλεντ, Σλοβενία

Μπλεντ 

Το παρατσούκλι είναι «Το παραμυθένιο νησί». Και όχι άδικα. Στο κέντρο του υπάρχει μια  μπαρόκ εκκλησία βγαλμένη από άλλη εποχή, στην οποία μάλιστα τα ζευγάρια σχηματίζουν ουρά για να παντρευτούν.
 

Τιμπερίνα, Ρώμη

Τιμπερίνα 

Το νησί Τιμπερίνα είναι το μικρότερο κατοικημένο νησί του κόσμου και είναι «κρυμμένο» στο κέντρο της Ρώμης. Το νοσοκομείο όπου υπάρχει επί αιώνες στο νησί αποτελεί διάσημο τουριστικό αξιοθέατο, ενώ είναι γνωστό και για το φεστιβάλ ταινιών που γίνεται εκεί.
 

Μάνκι, Τάμεσης

Μάνκι 

Στο συγκεκριμένο νησί υπάρχει ένα ξενοδοχείο, που φέρει το όνομα του νησιού. Τόσο το νησί, όσο και το ξενοδοχείο έχουν λάβει το όνομά τους από τις τοιχογραφίες με τους πιθήκους που υπάρχουν σε ένα παλιό σπίτι που υπάρχει εκεί.
 

Σεντ Λουί, Παρίσι

Σεντ Λουί 

Στη μέση του Σηκουάνα υπάρχει ένα υπέροχο νησάκι, με όμορφα ξενοδοχεία, γραφικά καφενεία και υπέροχα μαγαζιά.
 

Ποβέλια, Ιταλία

Ποβέλια 

Η Ποβέλια θεωρείται το πιο στοιχειωμένο μέρος στον κόσμο. Το νησάκι αυτό βρίσκεται μεταξύ της Βενετίας και του Λίντο και κάποτε φιλοξενούσε όσους έπασχαν από βουβωνική πανώλη. Για να το επισκεφθεί κανείς θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση.
 

Ιλ Πάι, Τουίκενχαμ, Μεγάλη Βρετανία 
 
Ιλ Πάι 

To συγκεκριμένο νησί , το οποίο φιλοξένησε τη δεκαετία του '60 όλα τα μεγάλα ονόματα της μουσικής, σήμερα αποτελεί καταφύγιο των χίπις. Είναι ένα από τα πολλά νησιά του Τάμεση, αλλά το μοναδικό που κατοικείται.
 

Σγουάν, Παρίσι

Σγουάν 

Το νησί προσφέρει απεριόριστη θέα στον Πύργο του Αίφελ, αλλά και στο... Αγαλμα της Ελευθερίας, καθώς επάνω του έχει τοποθετηθεί ένα αντίγραφο του διάσημου αγάλματος.

Μάγκνα Κάρτα, Μπερκσάιρ, Μεγάλη Βρετανία

Μάγκνα Κάρτα 

Ενα όμορφο και ιστορικό νησί το οποίο σήμερα πωλείται αντί 6,5 εκατ. δολαρίων.

0 σχόλια :