Τα ομορφότερα κάστρα της Ευρώπης. Ανάμεσα τους και το "δικό" μας, της Ρόδου

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014 Ετικέτες

Τα ομορφότερα κάστρα της Ευρώπης. Ανάμεσα τους και το "δικό" μας, της Ρόδου

Από τη Ρουμανία στην Ισπανία, από τη Σκωτία στην Ουγγαρία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, αλλά και ένα αγαπημένο κάστρο από την Ελλάδα.

Τα κάστρα πάντα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ιστορία. Το Boredpanda έδωσε τον λόγο στους αναγνώστες του για να ψηφίσουν και να "ανεβάσουν" στη σελίδα του τα αγαπημένα τους από τη Γηραιά Ήπειρο.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν εκατοντάδες καλοδιατηρημένα κάστρα που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Ανάμεσα τους και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των ιπποτών ή Καστέλο της Ρόδου.

Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου είναι κτίσμα του 14ου αιώνα που κατασκευάστηκε από τους Ιωαννίτες ιππότες ,οι οποίοι κατείχαν τη Ρόδο και ορισμένα άλλα νησιά όπως το Καστελόριζο από το 1309 έως το 1522, στη θέση παλαιότερης βυζαντινής ακρόπολης του 7ου μ.Χ αιώνα. Το παλάτι εκτός από διοικητικό κέντρο των Ιπποτών και κατοικία του Μεγάλου Μαγίστρου ήταν επίσης έδρα της άρχουσας κοινωνικής και πνευματικής τάξης της Ρόδου.

Εσείς μπορείτε να μπείτε στη σελίδα, να ψηφίσετε ή να αναρτήσετε το δικό σας αγαπημένο κάστρο από τη χώρα μας ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα επιθυμείτε. Για την ώρα, υπάρχουν 218 καταχωρήσεις. Και η "καστρολογία" καλά κρατεί.

Σημειώνεται ότι το κτηριακό συγκρότημα του κάστρου της Πράγας είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο, καθώς φτάνει τα 570 μέτρα σε μήκος και τα 130 μέτρα πλάτος και στεγάζει σχεδόν τα πάντα που αφορούν την ιστορία αυτού του έθνους: από τα διαμάντια του στέμματος, μέχρι τα γραφεία του προέδρου και τη μεγαλύτερη εκκλησία της Πράγας.

Επίσης προσφέρει την καλύτερη θέα της πόλης. Περισσότερα στο: http://www.praguewelcome.cz/en/visit/monuments/top-monuments/54-the-prague-castle.shtml 

Από την άλλη, το Neuschwanstein στη Γερμανία, είναι ένα από τα πιο "εμπορικά" της Ευρώπης μιας και κάθε χρόνο το επισκέπτονται πάνω από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του παλατιού της Σταχτοπούτας της Disney.

Δείτε τα κάστρα που ξεχώρισαν μεταξύ άλλων, οι αναγνώστες του Boredpanda: 

Trakai Castle, Λιθουανία


Trakai Castle


Colomares Castle, Ισπανία

Colomares Castle


Peles Castle, Sinaia, Ρουμανία

Peles Castle


Bojnice Castle, Σλοβακία

Bojnice Castle


Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου , Ρόδος

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου


Bran Castle, Τρανσιλβανία, Ρουμανία

Bran Castle


Prague Castle, Τσεχία

Prague Castle


Rock-of-cashel, Ιρλανδία

Rock-of-cashel


Corvin Castle Hunedoara, Ρουμανία

Corvin Castle Hunedoara


Castle Island, Lough Key, Ιρλανδία

Castle Island


Hochosterwitz, Αυστρία

Hochosterwitz


Neuschwanstein Castle, Γερμανία

Neuschwanstein Castle


Cochem Castle, Γερμανία

Cochem Castle

Stalker Castle, Σκωτία
Stalker Castle


Swallow's Nest, Yalta, Κριμαία

Swallow's Nest


Hohenzollern Castle, Γερμανία

Hohenzollern Castle


Mont-Saint Michel, Γαλλία

Mont-Saint Michel


Neuschwanstein Castle, Γερμανία

Neuschwanstein Castle


Lichtenstein Castle, Γερμανία

Lichtenstein Castle

0 σχόλια :