Τα ελληνικά νησιά δεν είναι μόνο πάρτι, αλλά και πηγή γαλήνης και ομορφιάς

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 Ετικέτες

Τα ελληνικά νησιά δεν είναι μόνο πάρτι, αλλά και πηγή γαλήνης και ομορφιάς

Ασβεστωμένα σπίτια στοιβάζονται σαν κύβοι ζάχαρης στα βράχια. Πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα και παραλίες με μαύρη άμμο. Γαϊδουράκια, ανεμόμυλοι και μια τοπική οινοποιητική παράδοση που πηγαίνει πίσω στην αρχαιότητα.

Αυτά είναι τα πράγματα που ξεχωρίζουν σε μια επίσκεψη στις Κυκλάδες, σύμφωνα με το άρθρο της Κρίστι Ίτον από το Associated Press. Δεν είναι να απορεί κανείς, γράφει που τα ελληνικά νησιά τραβούν τον κόσμο που λατρεύουν τις εξωστρεφείς διακοπές σε παραδεισένια νησιά. 

Είναι, όμως, ότι πρέπει και για εκείνους που αρέσκονται σε πιο ήρεμες διακοπές, μακριά από το πολύβουο πλήθος. Το ταξιδιωτικό οδοιπορικό-πρόταση προς τους ξένους αναγνώστες του άρθρου ξεκινάει από τη Μύκονο. Όχι, όμως, τη Μύκονο των πάρτι και των παραλιών που συρρέει όλη η καλή κοινωνία, αλλά η Μύκονος του Ορνού, της Μικρής Βενετίας, του Αχραιολογικού Μουσείου και των ανεμόμυλων.

Το ίδιο ακριβώς και στη Σαντορίνη, άλλο ένα νησί που είναι γνωστό για την έντονη νυχτερινή του ζωή, δίχως όμως να αποκλείει τους τουρίστες που θέλουν τη βαβούρα των νέων. Η πεζοπορία στο Μέσα Βουνό, στην Αρχαία Θήρα εντυπωσιάζει και μαγεύει κάθε άνθρωπο που θέλει να δει την κρυμμένη ομορφιά της Ελλάδας.

0 σχόλια :