Πώς χαιρετούν οι λαοί του κόσμου -Ενας χρήσιμος οδηγός για να αποφύγετε την αμηχανία

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 Ετικέτες

Πώς χαιρετούν οι λαοί του κόσμου

Σε αρκετό κόσμο τα πολιτιστικά πρότυπα και στερεότυπα προκαλούν σύγχυση και πολλές φορές αμηχανία.

Κανείς δεν θέλει, για παράδειγμα, να τον θυμούνται ως τον τουρίστα που ζητάει να του φέρουν τυρί μαζί με το δείπνο του ή ως τον άνθρωπο που ξέχασε να πάει δώρο κατά την επίσκεψή του σε ένα σπίτι στην Ιαπωνία.

Ετσι λοιπόν, πολλοί είναι αυτοί που μπερδεύονται με το ποιος είναι ο σωστός τρόπος να χαιρετήσεις κάποιον συνομιλητή στου στον δρόμο. Ενα, δύο ή τρία φιλιά στο μάγουλο είναι αρκετά; Για να μην μπερδεύεστε λοιπόν, η Huffington Post συγκέντρωσε σε ένα άρθρο τους τρόπους με τους οποίους χαιρετούν οι κάτοικοι σε διάφορες χώρες του κόσμου...

Διαβάστε αυτόν τον απλό οδηγό και σίγουρα την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε θα είστε πλήρως προετοιμασμένοι...

Ιταλία, Ισπανία και σε πολλές χώρες της Ευρώπης
Στα περισσότερα μέρη της Ευρώπης και ιδιαιτέρως στην Ιταλία και την Ισπανία, δύο γρήγορα φιλιά, πρώτα στο δεξί και μετά στο αριστερό μάγουλο, είναι αρκετά. Αν βέβαια δεν γνωρίζετε κάποιον πολύ καλά, μία χειραψία είναι αρκετή.

Γαλλία
Ανάλογα με την περιοχή διαφέρει και ο αριθμός των φιλιών, με τις βοριότερες περιοχές οι συνομιλητές να φτάνουν στο σημείο να... ασπάζονται μέχρι και πέντε φορές. Ξεκινάτε πάντα από το δεξί μάγουλο.

Γερμανία
Το φιλί στο μάγουλο συνηθίζεται και στη Γερμανία, όμως συνήθως αρκεί μόνο ένα στο αριστερό. Κάποιοι Γερμανοί έχουν ζητήσει μάλιστα να καταργηθεί αυτή η συνήθεια, γιατί εισβάλει στην κουλτούρα τους από άλλες χώρες!

Βρετανία
Οι Βρετανοί δεν είναι συνηθισμένοι στα... αγγίγματα για αυτό αν συναντήσετε κάποιον για πρώτη φορά, καλό θα ήταν να αρκεστείτε σε μία χειραψία.

Ολλανδία
Ο κανόνας εδώ είναι ακριβώς τρία φιλιά και ξεκινάτε πάντα από το δεξί μάγουλο.

Ελλάδα
Στην Ελλάδα η χειραψία γίνεται σε μία γνωριμία. Αν όμως κάποιον τον γνωρίζετε καλά, τότε μία αγκαλιά και ένα δύο φιλιά στο μάγουλο είναι συνηθισμένα και αποδεκτά. Οι άνδρες συνηθίζουν να χτυπούν τον συνομιλητή τους ελαφρά στην πλάτη.

Βραζιλία
Οι γυναίκες στη Βραζιλία συνηθίζουν να ανταλλάσσουν φιλιά μεταξύ τους, περισσότερο σε σχέση με δύο άνδρες που θα συναντηθούν στον δρόμο. Στο Ρίο συνηθίζεται να δίνουν δύο φιλιά, αλλά ο κανόνας αλλάζει ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεστε.

Πώς χαιρετούν οι λαοί του κόσμου  

Αργεντινή
Οι κάτοικοι της Αργεντινή φαίνεται πως είναι πιο θερμοί και συνηθισμένοι στα αγγίγματα, αφού ακόμα και αν γνωρίσουν κάποιον για πρώτη φορά θα τον πάρουν μια αγκαλιά και θα του δώσουν ένα φιλί στο μάγουλο.

Αυστραλία
Μία χειραψία και μία καλημέρα αρκούν για κάποιον που μόλις γνωρίσατε. Σε πιο κοντινούς φίλους επιτρέπεται ένα φιλί στο μάγουλο.

Ταϊλάνδη
Αν θέλετε να δείξετε ότι σέβεστε τον άνθρωπο που έχετε απέναντι σας, μπορείτε απλά να του δώσετε μία σφιχτή χειραψία.

Ινδία
Τοποθετείστε τα χέρια σας σε θέση προσευχής πείτε «Namaste» και έχετε καταφέρει τον τέλειο χαιρετισμό.

Πώς χαιρετούν οι λαοί του κόσμου  

Κίνα
Οι Κινέζοι είναι πιο συντηρητικοί στις επαφές τους και συνήθως σε μία πρώτη γνωριμία κουνούν το κεφάλι τους και χαμογελούν. Στις επίσημες επαφές μπορεί να κάνουν και μία χειραψία. 

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Μία μικρή γροθιά ή μία απλή χειραψία αρκούν!

0 σχόλια :