Οι πιο αφιλόξενες πόλεις για τουρισμό: Εγκληματικότητα και έλλειψη υποδομών τις κάνουν απρόσιτες

Μπορεί να βρισκόμαστε στην πιο τουριστική περίοδο του χρόνου, ωστόσο ορισμένες πόλεις δε φαίνεται να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την τουριστική εικόνα τους, αφού σύμφωνα με έρευνα βρετανικού περιοδικού, αποτελούν τους πιο αφιλόξενους προορισμούς διακοπών.

Στη φετινή ψηφοφορία του βρετανικού περιοδικού Condé Nast Traveler οι αναγνώστες βαθμολόγησαν πόλεις του κόσμου με βάση διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης και της φιλικότητας των κατοίκων, της εγκληματικότητας και των υποδομών, προκειμένου να καταλήξουν στις δέκα πιο αφιλόξενες πόλεις του κόσμου.

10. Νασάου – Μπαχάμες
 
Ελλειψη υποδομών και δραστηριότητας εκτός των πολυσύχναστων περιοχών. Οι τουρίστες δεν νιώθουν ασφαλείς σε λιγότερο κεντρικά σημεία.

Νασάου  
  
9. Μόντε Κάρλο – Μονακό
 
Η πόλη της χλιδής απωθεί τους τουρίστες γιατί θεωρούν ότι είναι απρόσωπη και πανάκριβη.

Μόντε Κάρλο  

8. Μιλάνο – Ιταλία
 
Μπορεί να είναι top για την βιομηχανία μόδας, ωστόσο δε συνίσταται για τουρισμό, αφού δεν πρόκειται να βρει κανείς εκεί την παραδοσιακή ιταλική φιλοξενία.

Μιλάνο  

7. Φραγκφούρτη- Γερμανία
 
Μπορεί να είναι δημοφιλής κατά τη διάρκεια του Oktoberfest, ωστόσο οι «αγενείς και ψυχροί κάτοικοί της» διώχνουν τους τουρίστες.

Φραγκφούρτη 

6. Πεκίνο – Κίνα
 
Εντυπωσιακή πόλη, ωστόσο η υπερβολική ρύπανση είναι ανυπόφορη.

Πεκίνο  

5. Μασσαλία – Γαλλία
 
Τεράστια εγκληματικότητα με τους τουρίστες να κάνουν λόγο για «ελαφροχέρηδες» σε κάθε γωνιά.

Μασσαλία  

4. Παρίσι – Γαλλία
 
Η Πόλη του Φωτός είναι μία θαυμάσια, ρομαντική πόλη, όμως οι πολίτες είναι ψυχροί και σνομπ. Οπως αναφέρουν οι αναγνώστες: «Σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας έναν χάρτη, γιατί οι ντόπιοι δεν θα κουνήσουν το δάχτυλό τους για να βοηθήσουν».

Παρίσι  

3. Μόσχα – Ρωσία
 
Παρά τις εξαιρετικές κριτικές για την Κόκκινη Πλατεία, το Κρεμλίνο και τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βασιλείου, ελάχιστοι μιλούν άλλη γλώσσα πέρα από τη ρωσική, δυσκολεύοντας την επικοινωνία με τους τουρίστες.

Μόσχα  

2. Κάννες – Γαλλία
 
Παρά το λαμπερό κινηματογραφικό της φεστιβάλ, πολλοί αναγνώστες δηλώνουν απογοητευμένοι από την πιο διάσημη πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας γιατί τη χαρακτηρίζουν μονότονη.

Κάννες  

1. Γιοχάνεσμπουργκ – Νότια Αφρική
 
Μπορεί να είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις στον κόσμο, ωστόσο η έλλειψη ασφάλειας είναι σοβαρό πρόβλημα: «Δεν είναι ασφαλές να ταξιδέψει κανείς στο Γιοχάνεσμπουργκ ανεξάρτητος» αναφέρουν οι αναγνώστες και το χαρακτηρίζουν επικίνδυνο και πόλη με μεγάλη εγκληματικότητα.

Γιοχάνεσμπουργκ  

Στον αντίποδα οι πιο φιλικές πόλεις για τους τουρίστες είναι:

Σάλτσμπουργκ
Βουδαπέστη
Σεβίλλη
Σαβάνα
Κέιπ Τάουν
Σίεμ Ριπ (Καμπότζη)
Σίδνεϊ
Δουβλίνο
Τσάρλεστον
Βικτόρια (Καναδάς)
Όκλαντ
Μελβούρνη.

0 σχόλια :