Εντυπωσιακές γέφυρες φυσικής ομορφιάς

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 Ετικέτες ,

Εντυπωσιακές γέφυρες φυσικής ομορφιάς

Οι γέφυρες είναι εντυπωσιακές από μόνες τους, καθώς μπορούν να ενώνουν διαφορετικά μέρη. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για γέφυρες που δεν έχει επέμβει το ανθρώπινο χέρι. 

Οι γέφυρες που θα δείτε στην gallery αποδεικνύει το μεγαλείο και τη δύναμη της φύσης. Την ικανότητα του νερού να σμιλεύει τις πέτρες και να δημιουργεί ένα μοναδικό θέαμα που αφήνει άφωνους όσους βρεθούν κοντά στις περιοχές. 

Δείτε τις καλύτερες φυσικές γέφυρες στον κόσμο.

Πράσινη Γέφυρα της Ουαλίας

Πράσινη Γέφυρα της Ουαλίας

Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στην Νότια Ουαλία, και ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στο Pembrokeshire Coast. 

Η καμάρα αυτή σχηματίστηκε όταν ο βράχος απομακρύνθηκε από το νερό, ενώ μελέτες λένε πως μια μέρα θα καταρρεύσει.

Φυσικές γέφυρες - Εθνικό πάρκο Γιούτα, ΗΠΑ

Φυσικές γέφυρες - Εθνικό πάρκο Γιούτα

Οι γέφυρες Owachomo, Kachina και Sipapu είναι οι τρεις φυσικές γέφυρες που δημιουργήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου και συνθέτουν τις φυσικές γέφυρες της περιοχής. 

Pont d'Arc, Γαλλία

Pont d'Arc

Μια φυσική γέφυρα που σχηματίστηκε από τα νερά του ποταμού Ardeche στη νότια πλευρά της Γαλλίας. Η Pont d’Arc διαθέτει ένα παγκοσμίου φήμης γείτονα: τις ζωγραφιές των σπηλαίων Chauvet, από τα παλιότερα έργα στον κόσμο τα οποία χρονολογούνται πως είναι 36.000 χρόνων.

Natural Bridges State Beach, Καλιφόρνια

Natural Bridges State Beach

Η γέφυρα στη παραλία Σάντα Κρουζ είναι κυρίως γνωστή για τις παλίρροιες που επικρατούν στην περιοχή αλλά και τις πεταλούδες. 

London Bridge, Αυστραλία

London Bridge

Η φυσική αυτή γέφυρα προσελκύει χιλιάδες τουρίστες ετησίως και είναι ένα από τα πιο γνωστά μνημεία. Η γέφυρα αυτή προήλθε από σταδιακή διαδικασία διάβρωσης.

Fairy Bridge, Κίνα 

Fairy Bridge

Η Κίνα είναι γνωστή για τις φυσικές γέφυρες. Μια από τις πιο παλιές είναι η Xianren Qiao, γνωστή και ως Fairy Bridge που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Κίνας. 

Wadi Rum, Ιορδανία 

Wadi Rum

Πρόκειται για μια περιοχή 720 τετραγωνικών χιλιόμετρων ερήμου, εκεί φυλές Βεδουίνων εξακολουθούν να ζουν σε σκηνές φτιαγμένες από κατσικίσια τρίχα στο Wadi Rum, εκεί όπου μπορεί κανείς να δει τις φυσικές γέφυρες.

Tassili n'Ajjer, Αλγερία

Tassili n'Ajjer

H Tassili n’Ajjer είναι γνωστή για τα 15.000 σχέδια και χαρακτικά που χρονολογούνται από το 6.000 π.Χ. και καταγράφουν την κλιματική αλλαγή και την ανθρώπινη ζωή στην περιοχή. Η περιοχή επίσης συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Φυσική γέφυρα, Βιρτζίνια

Φυσική γέφυρα, Βιρτζίνια

Η φυσική γέφυρα στην Βιρτζίνια, γνωστή και ως το «ιερό των Monacans» ήταν ένα από τα πρώτα αναγνωρισμένα φυσικά θαύματα αγγλικής αυτής αποικία. Η γέφυρα δημιουργήθηκε από ένα υπόγειο ρεύμα που έρεε μέσα από μια σπηλιά, της οποίας η οροφή κατέρρευσε.

Lexington Arch, Νεβάδα 

Lexington Arch

Σχετικά με την γέφυρα Lexington Arch υπάρχουν διφορούμενα σχόλια. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν πως δεν πρόκειται για φυσική γέφυρα, αλλά για ανθρώπινη κατασκευή. Από την άλλη, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα νερά του Lexington Creek έρεαν μέσα από μια σπηλιά σε φαράγγι τα οποία δημιούργησαν τη γέφυρα. 

0 σχόλια :