Ανακαλύφτηκε πιγκουίνος σε ύψος... μπασκετμπολίστα!

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 Ετικέτες

Ανακαλύφτηκε πιγκουίνος σε ύψος... μπασκετμπολίστα!

Aπολιθώματα ενός αρχαίου είδους πιγκουΐνων οι οποίοι έφταναν σε ύψος τα δύο μέτρα ανακάλυψε στην Ανταρκτική ομάδα ερευνητών με επικεφαλής την Καρολίνα Ακόστα Χοσπιταλέτσε του μουσείου La Plata της Αργεντινής. Η μελέτη των απολιθωμάτων αποκάλυψε ότι ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα γιγάντιο είδος πιγκουΐνων. 

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες πίστευαν ότι το μεγαλύτερο είδος πιγκουΐνων στον πλανήτη είναι ο αυτοκρατορικός πιγκουΐνος που φτάνει σε ύψος το 1.36 μ. και βάρος τα 46 κιλά.  

Ωστόσο η ομάδα ειδικών της Χοσπιταλέτσε μελέτησε τα απολιθώματα πιγκουΐνων που εντοπίσθηκαν πρόσφατα στο νησί Seymour στην Ανταρκτική Χερσόνησο, το βορειότερο μέρος της Ανταρκτικής. Όπως διαπιστώθηκε, τα απολιθώματα ανήκουν σε ένα άγνωστο νέο είδος πιγκουΐνων που ζούσε πριν από περίπου 40 εκατ. έτη. Το είδος ονομάστηκε« Paleeeudyptes Klekowskii» και σύμφωνα με τους ερευνητές πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέγεθος είδος πιγκουΐνων που γνωρίζουμε. 

Έφτανε σε ύψος τα δύο μέτρα και ζύγιζε περίπου 115 κιλά. Οσο μεγαλύτερος είναι ένας πιγκουΐνος τόσο περισσότερο μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό (άρα και να έχει περισσότερο χρόνο για κυνήγι) σε σχέση με τους μικρότερους.

Εκτιμάται ότι ο πιγκουΐνος-γίγας μπορούσε να παραμείνει κάτω από το νερό για διάστημα 40 λεπτών. Ο αυτοκρατορικός πιγκουΐνος μπορεί να παραμένει κάτω από το νερό για διάστημα περίπου 25 λεπτών.

Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Comptes Rendus Palevol».

Ανακαλύφτηκε πιγκουίνος σε ύψος... μπασκετμπολίστα!  
Ανακαλύφτηκε πιγκουίνος σε ύψος... μπασκετμπολίστα!

0 σχόλια :