Τα πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014 Ετικέτες

Τα πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο

Οταν σκεφτόμαστε τον πολιτισμό ένα από τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό είναι τα μουσεία.  

Ωστόσο, ενώ έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κλασικά έργα τέχνης, αγάλματα και αρχαιολογικά ευρήματα, υπάρχουν ορισμένα αντισυμβατικά, ιδιόμορφα μουσεία. 

Αν λοιπόν θέλετε μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία στο επόμενο ταξίδι σας στο εξωτερικό, αυτά είναι τα «διαφορετικά» μουσεία του κόσμου που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. 

Υποβρύχιο μουσείο Κάνκουμ – Μεξικό 

Φιλοξενεί εκατοντάδες εντυπωσιακά γλυπτά, όπως το «Σιωπηλή Εξέλιξη» ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων, και το «Αδράνεια», έναν χοντρό άνδρα που, κάθεται σε έναν καναπέ μπροστά στην τηλεόραση. Αυτά τα γλυπτά θα προκαλούσαν έντονα συναισθήματα ανεξάρτητα από τη θέση τους, ωστόσο, το γεγονός ότι βρίσκονται κάτω από το νερό τους δίνει έναν αέρα μυστικισμού και σχεδόν ατάραχης ηρεμίας. Η θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα έχει ήδη γίνει ένα με μερικά από τα γλυπτά, κάνοντας το μέρος να μοιάζει με τα βυθισμένα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού.

Υποβρύχιο μουσείο Κάνκουμ  
  
Μουσείο Υπονόμων – Παρίσι 
 
Είναι αξιοθαύμαστη η αρχιτεκτονική μεγάλων πόλεων, ιδιαίτερα για μία τόσο εμβληματική, όσο το Παρίσι, την πόλη του ρομαντισμού και της τέχνης. Αυτό που οι άνθρωποι σπάνια σταματούν να εξετάσουν είναι ο λαβύρινθος που αποτελεί το αποχετευτικό σύστημα του Παρισιού. Είναι ένα ολόκληρο δίκτυο από σήραγγες τόσο μεγάλο όσο η ίδια η πόλη και είναι επίσης ένα μουσείο που οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν και να ερευνήσουν με ξεναγούς.
 
Μουσείο Υπονόμων  
  
Μουσείο Φραντς Κάφκα – Πράγα 
 
Eνας άνδρας με ένα σκοτεινό και σχεδόν ονειρικό όραμα του σύγχρονου κόσμου, όπου η γραφειοκρατία, η αποξένωση, η έλλειψη ενσυναίσθησης και ο ανθρώπινος πόνος είναι καθημερινότητα, ο Φραντς Κάφκα είναι δικαίως θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς. Το Μουσείο στην Πράγα που είναι αφιερωμένο σε αυτόν, αντανακλά την ατμόσφαιρα από ορισμένα από τα κύρια θέματα του συγγραφικού του έργου, τα οποία ο Κάφκα είχε ζητήσει να καούν μετά το θάνατό του. Το πιο περίεργο πράγμα είναι ίσως το γλυπτό των δύο ανδρών που ουρούν σε μια πισίνα σε σχήμα παρόμοιο με τα σύνορα της Δημοκρατίας της Τσεχίας.

Μουσείο Φραντς Κάφκα  
  
Μουσείο Μαλλιών Λέιλα – Μισούρι, ΗΠΑ 
 
Η τέχνη ήταν πάντα πολύ εξυπηρετική, επιτρέποντας στους καλλιτέχνες να επιλέξουν από μια τεράστια γκάμα από διαφορετικά μέσα και υλικά και να δημιουργήσουν μοναδικά σχέδια. Τα μαλλιά ωστόσο αποτελούν ακόμα ένα «παράξενο» είδος τέχνης. Στο μουσείο μαλλιών Λέιλα, εκτείθενται χιλιάδες στεφάνια και διάφορα κοσμήματα φτιαγμένα από πραγματική ανθρώπινη τρίχα, που ήταν δημοφιλή στη βικτοριανή περίοδο. Υπάρχουν επίσης μαλλιά από διάσημους ανθρώπους, όπως της βασίλισσας Βικτωρίας.
 
Μουσείο Μαλλιών Λέιλα  
  
Μουσείο Ανθρωπολογίας και Εθνογραφίας – Αγία Πετρούπολη, Ρωσία 
 
Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα μουσεία της Ρωσίας, που έχει εκθέματα που κυμαίνονται από ενδιαφέροντα μέχρι παράξενα και ανατριχιαστικά. Ο Πέτρος ο Μέγας φέρεται να ήθελε να διαλύσει τους μύθους σχετικά με τέρατα και μυθικά πλάσματα μεταξύ των ανθρώπων του και έτσι στο μουσείο εκτίθενται παραμορφωμένοι σκελετοί, βάζα με έμβρυα και σπάνια δικέφαλα ζώα. Μερικά από τα εκθέματα δεν ενδείκνυνται για άτομα με αδύνατη κράση, αλλά είναι σίγουρα μοναδικά και σπάνια.
 
Μουσείο Ανθρωπολογίας και Εθνογραφίας  
  
Μουσείο Παρασίτων – Τόκιο, Ιαπωνία 
 
Πολλά μουσεία έχουν εκθέματα ζώων, δείχνοντας τα πάντα, από οστά δεινοσαύρων και μεγάλα λούτρινα χερσαία θηλαστικά μέχρι ασυνήθιστα έντομα, αλλά είναι η πρώτη φορά που ένα μουσείο εστιάζει αποκλειστικά στα παράσιτα. Το Μουσείο Μεγκούρο περιέχει τους χειρότερους σας εφιάλτες, τους βάζει μπροστά στα μάτια σας και παρέχει πολλές πληροφορίες για το καθένα.
 

Μουσείο Παρασίτων  
 
Μουσείο Νίντζα Ιγκαρίγιου – Mίε, Ιαπωνία 
 
Η δυτική κουλτούρα έχει «ερωτευτεί» τους νίντζα ήδη από τη δεκαετία του '80. Αν συμμερίζεστε το λαϊκό αίσθημα, τότε το Μουσείο Νίντζα είναι το τέλειο μέρος για εσάς. Μπορείτε να δείτε τα όπλα και εργαλεία που χρησιμοποιούν οι θρυλικοί πολεμιστές και να απολαύσετε μια πρακτική επίδειξη σε μερικές από τις παραδοσιακές τεχνικές και τακτικές.
 
Μουσείο Νίντζα Ιγκαρίγιου  
  
Μουσείο Διαρκούς Ομορφιάς – Μελάκα, Μαλαισία 
 
Η φύση της ομορφιάς είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει την ανθρωπότητα για χιλιετίες. Οι αισθητικές προτιμήσεις και ευαισθησίες διαφέρουν πολύ ανά τις περιοχές και τις χρονικές περιόδους και η μόδα συνεχώς αλλάζει. Το Μουσείο ομορφιάς αναδεικνύει τις πολλές παραδόσεις και τα κοσμήματα, εργαλεία και πρακτικές που χρησιμοποιούνται από τους λαούς σε όλο τον κόσμο για να προσπαθήσουν να γίνουν όμορφοι σύμφωνα με τα πρότυπα τους. Από εργαλεία για σμίκρυνση ποδιών, επιμήκυνση λαιμού μέχρι και τεράστια piercing εκτείθενται εκεί για γερά νεύρα.
 
Μουσείο Διαρκούς Ομορφιάς  
 
Μουσείο Ασθενειών – Σίδνεϊ, Αυστραλία 
 
Οι γιατροί πέρασαν χρόνια και χρόνια στην ιατρική σχολή για να μελετήσουν τις ασθένειες που μπορούν να πλήξουν τον άνθρωπο. Μερικές από αυτές είναι πιο σοβαρές από άλλες, αλλά το καθένα είναι ενδιαφέρον από επιστημονική σκοπιά. Το Μουσείο αυτό περιλαμβάνει μια τεράστια ποικιλία ασθενειών και επιπτώσεων τους στον ανθρώπινο οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων των πιο συχνών αιτιών θανάτου. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε εργαστήρια τεμαχισμού ή να εξερευνήσετε μερικά από το ζωτικά όργανα.
 
Μουσείο Ασθενειών  
  
Μουσείο Βασανιστηρίων – Αμστερνταμ, Ολλανδία 
 
Υπάρχουν, ορισμένα τμήματα της παγκόσμιας ιστορίας για τα οποία δεν είμαστε ακριβώς υπερήφανοι και αυτό περιλαμβάνει και τους πολέμους και τις φρικαλεότητες, όπως τα βασανιστήρια. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο δημιουργικοί ήταν οι άνθρωποι των τελευταίων αιώνων σχετικά με την πρόκληση πόνου στους συνανθρώπους τους.
 
Μουσείο Βασανιστηρίων  
 
Μουσείο Νεκροφόρας – Βαρκελώνη, Ισπανία 
 
Οι κηδείες είναι ακόμα θέμα ταμπού, ωστόσο υπάρχουν πολλά υπέροχα τελετουργικά που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη συνοδεία του εκλιπόντος στην τελευταία του κατοικία. Τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του θανόντος είχαν πάντα ένα μελαγχολικό ύφος, χωρίς όμως να υστερούν σε μεγαλείο. Η έκθεση του Μουσείο της Βαρκελώνης παρουσιάζει εντυπωσιακές υπερπολυτελείς άμαξες που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά των νεκρών.
 
Μουσείο Νεκροφόρας  

0 σχόλια :