Οι χώρες με το καλύτερο κλίμα

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 Ετικέτες

Οι χώρες με το καλύτερο κλίμα 

Καλύτερο κλίμα δεν σημαίνει μόνιμη ζέστη, αλλά μια ομαλή εναλλαγή των εποχών χωρίς ακρότητες και οι χώρες με το καλύτερο κλίμα είναι εκείνες που μας επιτρέπουν να τις απολαύσουμε και τις τέσσερις. Σε κάποιες από αυτές, μάλιστα, «αλλάζεις» εποχή απλώς ταξιδεύοντας σε άλλη περιοχή τους. 

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τον καιρό να μην επηρεάζει και τόσο την καθημερινότητά τους, υπάρχουν πολλοί που αγαπούν τη δροσιά των βόρειων χωρών και την όψη του στρωμένου χιονιού. Άλλοι θέλουν τη θερμοκρασία μόνιμα πάνω από τους 20 βαθμούς και άλλοι αγαπούν να πατινάρουν στις παγωμένες λίμνες. 

Επιλέξαμε χώρες χώρες που συνδυάζουν όλα αυτά και από τη λίστα δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει η Ελλάδα. 

Ας τις δούμε

Νέα Ζηλανδία

Νέα Ζηλανδία

Στα βόρεια το κλίμα είναι ζεστό και τροπικό. Όσο προχωρά κανείς νότια γίνεται ήπιο. Στα βουνά το κλίμα είναι αλπικό με τις περιοχές στα δυτικά τους να έχουν πολλή υγρασία, ενώ στα ανατολικά σχεδόν καθόλου. Προσθέστε τις κορυφές των ηφαιστείων, τα πυκνά δάση, τις γεωθερμικές πηγές και τους παγετώνες και έχετε μια χώρα που έχει τα πάντα για τον καθένα. Σχεδόν επιλέγεις την εποχή που θες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Ελλάδα

Ελλάδα

Με πάνω από 250 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, δύο πελάγη να την περιτριγυρίζουν και μεγάλες οροσειρές να τη διατρέχουν, η χώρα μας έχει ένα από τα καλύτερα κλίματα της Μεσογείου. Στα νότια, η αύρα και ο ήλιος εξασφαλίζουν ήπιες συνθήκες όλο το χρόνο. Οι λάτρεις του χιονιού βρίσκουν το χειμώνα στα βόρεια πολλά βουνά για πεζοπορία και σκι, και παγωμένες λίμνες -π.χ. της Καστοριάς- για χειμερινά σπορ, χωρίς τον άγριο καιρό και τα έντονα φαινόμενα που κυριαρχούν βορειότερα στην Ευρώπη.

Ισπανία

Ισπανία

Με ακτές στον Ατλαντικό Ωκεανό, τον Βισκαϊκό Κόλπο και τη Μεσόγειο, με τα Πυρηναία να τη χωρίζουν από τη Γαλλία και με τα Κανάρια Νησιά έξω από τις ακτές της Αφρικής, η Ισπανία έχει από έναν τόπο των ονείρων για τον καθένα. Ειδικά στα Κανάρια Νησιά, όπου η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 15 βαθμούς το χειμώνα, το τροπικό κλίμα συνδυάζεται με ψηλά χιονισμένα βουνά όπου ο επισκέπτης κάνει σκι, ενώ την προηγουμένη κολυμπούσε στη ζεστή θάλασσα. 

Ιταλία

Ιταλία

Στο μεγαλύτερο μέρος της, ο καιρός της είναι ήπιος όλο το χρόνο. Όμως στα νότια τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά, ενώ στα βόρεια, κοντά στις Άλπεις, οι χειμώνες είναι παγωμένοι και υγροί. Έτσι, εδώ μπορεί κανείς να συνδυάσει Μεσόγειο και Άλπεις με τον καλύτερο τρόπο.

Γαλλία

Γαλλία

 Πόσο καλύτερη απόδειξη για το ιδανικό κλίμα μπορεί να έχει κανείς από το γεγονός πως η μισή έκταση της χώρας καλλιεργείται και ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο εξαγωγέα κρασιού στον κόσμο; Επιπλέον, η ποικιλία τοπίων είναι προφανής, καθώς η Γαλλία έχει δύο μεγάλες οροσειρές (Άλπεις και Πυρηναία), ενώ βρέχεται από θάλασσα από τρεις πλευρές. Βορειοευρωπαϊκός καιρός στη Νορμανδία, μεσογειακός στην Κυανή Ακτή συν ο Ατλαντικός στα δυτικά, τι άλλο να ζητήσεις;

Τανζανία

Τανζανία

Στην ανατολική ακτή της Αφρικής και ακριβώς κάτω από τον Ισημερινό, δροσίζεται από τον Ινδικό Ωκεανό και από το βουνό Κιλιμάντζαρο, στην κορυφή του οποίου το χιόνι δεν λιώνει ποτέ. Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές δεν πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς όλο το χρόνο. 

Αργεντινή

Αργεντινή

Τροπικά δάση στο βορρά, απέραντες και ζεστές παραλίες στα ανατολικά, η χιονισμένη οροσειρά των Άνδεων στη δύση και η απέραντη παγωμένη Γη του Πυρός στο νότο. Όλες οι εποχές σε ένα ταξίδι. 

Νεπάλ

Νεπάλ


Το μικρό αυτό κράτος ανάμεσα στην Κίνα και την Ινδία έχει ήπιο ορεινό κλίμα, ενώ στην πρωτεύουσα Κατμαντού, στα 1.400 μ. υψόμετρο, οι χειμώνες δεν θυμίζουν σε τίποτα τον άγριο καιρό που συναντά κανείς λίγο μακρύτερα, στις πλαγιές των Ιμαλαΐων. Επιπλέον, η βόρεια πλευρά των βουνών δεν επηρεάζεται καθόλου από τους μουσώνες, οι οποίοι πλημμυρίζουν με βροχή τις κοντινές περιοχές.

Βολιβία

Βολιβία

Η πρωτεύουσα Λα Παζ βρίσκεται σε υψόμετρο 3.600 μέτρων και το κλίμα της είναι ψυχρό και ξηρό. Στα βορειοανατολικά βρίσκει κανείς το δάσος του Αμαζονίου και το κλίμα γίνεται ζεστό και υγρό, εδώ δεν έχει χιονίσει ποτέ.  

Ισημερινός

Ισημερινός

Στην πόλη Κουένκα -σε υψόμετρο 2.400 μ.- έχουν σταθερά άνοιξη όλο το χρόνο. Όμως η χώρα έχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία καιρού. Στα δυτικά, στις ακτές του Ειρηνικού, είναι τροπικός. Στις Άνδεις αλπικός. Ανατολικά, προς τον Αμαζόνιο, ξανά τροπικός και υγρός. Και στα νησιά Γκαλαπάγκος -600 χλμ από την ακτή- ζεστός με περιοδικές βροχές.

0 σχόλια :