Αερόστατα βόμβες: Ένα μεγάλο μυστικό του Β’ ΠΠ!

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 Ετικέτες

Αερόστατα βόμβες: Ένα μεγάλο μυστικό του Β’ ΠΠ!

Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν τα αερόστατα βόβμες που χρησιμοποίησαν οι Ιάπωνες εναντίων των ΗΠΑ. 

Καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα μέσα για να επιτεθούν στην αμερικανική ενδοχώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι Ιάπωνες κατασκεύασαν 9000 αερόστατα υδρογόνου στα οποίο προσδέσανε βόμβες εμπρηστικές και κατά προσωπικού. Στη συνέχεια αφήσανε τα μπαλόνια βόμβες να παρασυρθούν από τον άνεμο προς τις ΗΠΑ.

Εκτιμάται ότι περίπου 1000 αερόστατα διανύσανε με επιτυχία τα 6000 μίλια που χωρίζουν την Ιαπωνία από τις αμερικανικές ακτές φτάνοντας ανατολικά μέχρι το Michigan. 

Όταν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις αντελήφθησαν το περιεχόμενο των μπαλονιών άρχισαν να τα καταρίπτουν υιοθετώντας ταυτόχρονα πολιτική απόλυτης μυστικότητας ώστε να μη διαρρεύσουν προς τους Ιάπωνες ειδήσεις επιτυχίας του εγχειρήματος. Η απόλυτη απόκρυψη του γεγονότος πέτυχε το σκόπό της, καθώς πέντε μήνες αργότερα οι Ιάπωνες εγκατέλειψαν το σχέδια ως μη αποτελεσματικό.

Η πραγματικότητα βέβαια δεν ήταν και πολύ διαφορετική, καθώς αναφέρθηκαν 285 περιστατικά βομβών και έξι θάνατοι οι οποίοι όμως αφορούν μια ομάδα εκδρομέων που προσπάθησαν να μετακινήσουν μια βόμβα που δεν είχε εκραγεί!

πηγη

0 σχόλια :