7 Τεράστιες παρανοήσεις σχετικά με τους εξωγήινους

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 Ετικέτες ,

7 Τεράστιες παρανοήσεις σχετικά με τους εξωγήινους

Ένας  τυπικός εξωγήινος του  Χόλιγουντ είναι "μαλακός, ζουληχτός και πλούσιος σε βλέννα," τα λόγια του Seth Shostak, ανώτερου αστρονόμου στο Ινστιτούτο SETI στο Mountain View της Καλιφόρνια. Αυτά τα κολλώδη sci-fi κομμάτια  είναι διατεθειμένα να μας απαγάγουν, να μας ερευνήσουν, να αιωρούνται πάνω από εμάς, ακόμη και να περπατούν ανάμεσά μας (μεταμφιεσμένα, φυσικά). Αλλά πέρα από το περιορισμένο πεδίο του Χόλιγουντ, οι εξωγήινοι μπορεί να υπάρχουν πραγματικά. Πώς είναι αυτοί; και πώς θα χειριζονταν πραγματικά μια ανθρώπινη επαφή; Οι Αστροβιολόγοι έχουν καταλήξει σε μερικές απαντήσεις συνδυάζοντας τις γνώσεις τους για τη ζωή στη Γη με την κατανόηση του σύμπαντος στο σύνολό του. Το προφίλ του ΕΤ μπορεί να μην είναι αυτό που περιμένατε.

Δεν θα έρθουν ειρηνικά

Δεν θα έρθουν ειρηνικά

Ο διάσημος φυσικός Stephen Hawking κάποτε περίφημα προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες της ανθρωπότητας να επικοινωνήσουν με εξωγήινους θα μπορούσαν να μας θέσουν σε κίνδυνο. Αν οι εξωγήινοι που θα ανιχνεύσουν τα σήματα μας είναι τεχνολογικά ικανοί να έρθουν εδώ - απόδειξη ότι είναι πολύ πιο προηγμένοι από ό,τι εμείς - «Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν όπως όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος πάτησε για πρώτη φορά στην Αμερική, κάτι το οποίο δεν αποδείχθηκε πολύ καλό για τους ιθαγενείς της Αμερικής ", δήλωσε ο Hawking.

Αλλά πώς μπορούμε να ξέρουμε για τη συμπεριφορά των ΕΤ, αν είναι κακόβουλη ή όχι; Ο Shostak είπε ότι δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πιο πέρα από τη Γη. Η  επιθετικότητα εξελίχθηκε ως χαρακτηριστικό μεταξύ των γήινων επειδή μας βοηθά για την απόκτηση και την προστασία των πόρων. Παρόλο που οι εξωγήινοι θα είχαν προκύψει και εξελιχθεί υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες, η πίεση για την εξασφάλιση των πεπερασμένων πόρων θα μπορούσε πιθανότατα να έχει διαμορφώσει τη συμπεριφορά τους, επίσης. "Υποψιάζομαι ότι οι πόροι θα είναι πεπερασμένοι οπουδήποτε στο σύμπαν," είπε ο Shostak στο  Life's Little Mysteries.

Δεν μας τοποθέτησαν εδώ

Δεν μας τοποθέτησαν εδώ

Μια δημοφιλής θεωρία  υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι είναι δώρο των εξωγήινων στη Γη. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι είχαν παραδοθεί εδώ κατά τη διάρκεια ενός κοντινού περάσματος στην γη από έναν πλανήτη που ονομάζεται Nibiru. Αυτός ο υποτιθέμενος πλανήτης, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν έχει παρατηρηθεί από τους αστρονόμους, λέγεται ότι φτάνει μέχρι την άκρη του ηλιακού συστήματος και  ταλαντεύεται προς τα μέσα από καιρό σε καιρό.

"Παίρνω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε εβδομάδα που λένε ότι ο Homo sapiens είναι το αποτέλεσμα εξωγήινων  παρεμβάσεων», δήλωσε ο Shostak. «Δεν είμαι σίγουρος γιατί οι εξωγήινοι θα πρέπει να ενδιαφέρονται για την παραγωγή μας. Εξάλλου νομίζω ότι οι άνθρωποι θα ήθελαν να πιστεύουν ότι είμαστε μοναδικοί.  Αυτό δεν είναι που έβαλε τον  Γαλιλαίο και  τον Κοπέρνικο σε μπελάδες;  το ότι αμφισβήτησαν  το πόσο ξεχωριστοί ήμασταν; Αλλά αν είμαστε άλλη μια πάπια στο δρόμο αυτό δεν είναι πολύ συναρπαστικό. "

Έχουν ανοσία στα βακτήρια της Γης

Έχουν ανοσία στα βακτήρια της Γης

Οι εξωγήινοι επισκέπτες στη Γη κατά καιρούς απεικονίζονται στην επιστημονική φαντασία ότι έχουν καταστραφεί από την ίδια τους εξωγήινη φύση. Αφού δεν έχουν ανοσία στα γήινα βακτήρια, όλοι πεθαίνουν από μολύνσεις. Αυτό δεν θα συνέβαινε στην πραγματικότητα. "οι εξωγήινες μορφές ζωής δεν θα έρχονταν εδώ μόνο για να καταποντιστούν από τα βακτήρια μας, εκτός αν είχαν κάποια βιοχημική σχέση με τον  άνθρωπο", είπε ο Shostak στο IEEE Spectrum. «Τα βακτήρια θα πρέπει να είναι σε θέση να αλληλεπιδράσουν με τη βιοχημεία τους  για να είναι επικίνδυνα, και η ικανότητά τους να το κάνουν αυτό απέχει πολύ από το να είναι κάτι βέβαιο.

Δεν θα μας φάνε

Δεν θα μας φάνε

Ακριβώς όπως δεν θα αναγνωρίζονται από τα τοπικά παθογόνα ως πιθανοί οικοδεσπότες, οι εξωγήινοι δεν θα μπορούσαν  επίσης να αναγνωρίσουν την οργανική ύλη στη Γη ως μια πιθανή πηγή τροφής. Δεν θα μπορούσαν να μας χωνέψουν. Και μάλλον έτσι κι αλλιώς δεν θα χρειαστεί. Όπως ο Jacob Haqq-Misra, ένας αστρονόμος στο Pennsylvania State University, επεσήμανε, «Μια κοινωνία ικανή για διαστρικά ταξίδια θα έπρεπε να επιλύσει όλα τα αναπτυξιακά ζητήματα της, έτσι ώστε να μην χρειάζεται τους ανθρώπους για τροφή."

Δεν θα ζευγαρώνουν μαζί μας

Δεν θα ζευγαρώνουν μαζί μας

Το ανθρώπινο DNA δεν μπορεί να συνδυαστεί με το XYZ, ή ό,τι είναι αυτό που κωδικοποιεί την εξωγήινη ζωή. «Η ιδέα ότι έχουν έρθει για αναπαραγωγικούς σκοπούς μοιάζει περισσότερο με τους ευσεβείς πόθους των μελών  του κοινού που δεν έχουν καλή κοινωνική ζωή," είπε ο Shostak στο IEEE Spectrum. "Σκεφτείτε πόσο καλά μπορούμε να ζευγαρώσουμε με τα άλλα είδη στη Γη, που έχουν DNA. Θα είναι σαν να προσπαθούμε  να ζευγαρώσουμε με μια βελανιδιά." 

Δεν θα έρθουν κατ’ιδια

Δεν θα έρθουν κατ’ιδια

Καθώς  ένας πολιτισμός προοδεύει, τείνει να αφήνει τις μηχανές να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Τα αυτοκίνητα αντικαθιστούν τα άλογα, οι πυρηνικές βόμβες αντικαθιστούν το πεζικό, τα drones αντικαθιστούν τα  μαχητικά αεροσκάφη, Είναι όλα σχετικά με την αύξηση της αποδοτικότητας. Ο κανόνας μπορεί να γενικευθεί ως μια προσπάθεια από τα έμβια όντα να αντισταθούν στο δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, ή τον κανόνα ότι η  διατάραξη της τάξης τείνει να αυξηθεί στο σύμπαν. Στην πραγματικότητα, η «ζωή» έχει μερικές φορές οριστεί ως μια οντότητα που αγωνίζεται για την τάξη. Το δόγμα της φυσικής ισχύει για όλο το σύμπαν, και έτσι κάθε φυλή όντων αναμένεται να προχωρήσει με παρόμοιο τρόπο με τους ανθρώπους, σταδιακά όλο και πιο αποτελεσματικά μέσα από την εφεύρεση των μηχανών. Μέχρι τη στιγμή που μια εξωγήινη φυλή θα είναι αρκετά εξελιγμένη για ένα οδοιπορικό μεταξύ των άστρων, θα είναι περισσότερο πιθανό να το κάνουν από την άνεση του δικού τους πλανήτη

Μπορεί να μην υπάρχουν

Μπορεί να μην υπάρχουν

Η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι η ζωή υπάρχει πιθανώς σε πολλούς ή  σε όλους τους άλλους κατοικήσιμους πλανήτες στο σύμπαν βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παρατήρηση ότι προέκυψε σχετικά γρήγορα εδώ στη Γη - μέσα σε λίγες εκατοντάδες εκατομμύρια έτη  από τον σχηματισμό του πλανήτη. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα σχετικά με αυτό το  βαρυσήμαντο γεγονός. Παρά τις δεκαετίες τεράστιων προσπαθειών, δεν έχουμε έρθει ακόμη καν κοντά στην ενεργοποίηση της γένεσης της ζωής στο εργαστήριο

Η "Αβιογένεσης," ή η ζωή που προκύπτει από άψυχα χημικά, θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά σπάνια. Η ζωή στη Γη θα μπορούσε να είναι μια ανωμαλία


Αν νομίζετε ότι είναι απίθανο ότι η ζωή θα μπορούσε να συμβεί μόνο μία φορά - και ότι αυτή  η ζωή θα μπορούσε να συμβεί να είμαστε εμείς - αυτό είναι πλέον γνωστό ότι είναι μια παρανόηση. Ένα ζευγάρι αστροφυσικοί απ’το Princeton πρόσφατα εφάρμοσαν ένα νέο είδος στατιστικής ανάλυσης για την έγκαιρη χρονική στιγμή της γένεσης της ζωής στη Γη, και καθορίζεται ότι η ιστορία της Γης δεν λέει απολύτως τίποτα για την πιθανότητα της ζωής που προκύπτει αλλού. Οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να είναι παντού, η  θα μπορούσαν να μην είναι πουθενά.

επιμέλεια Άγνωστη Γη

0 σχόλια :