Οι κρυμμένες περιοχές στο Google Earth

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 Ετικέτες ,

Οι κρυμμένες περιοχές στο Google Earth

Το Google Earth έκανε την εμφάνισή του το 2005 και μας έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε όπου θέλουμε με τη δυνατότατα ενός κουμπιού.  Πόσο διατεθειμένοι είμαστε, όμως, να μας παρακολουθεί συνεχώς ένας δορυφόρος και κατ’ επέκταση το μάτι κάποιου άλλου; 

Από την αρχή, το Google Earth μπορούσε να θολώσει περιοχές ύστερα από αίτηση. Γι αυτό ποτέ δεν είδαμε τον Λευκό Οίκο ή το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον (ακόμα και σήμερα που δεν έχουν blur, απεικονίζονται με παλιές φωτογραφίες). 

Σας παρουσιάζουμε περιοχές που δεν είναι ακόμα ορατές από το Google Earth. 

Severnaya Zemlya


Severnaya Zemlya  
Η έκταση των 14.000 του Severnaya Zemlya στη ρωσική Αρκτική, δεν είχε συμπεριληφθεί στους χάρτες μέχρι που ο επιθεωρητής Boris Vilkitsky οδήγησε μια ομάδα αποστολής στον Αρκτικό Ωκεανό το 1913 για να εξερευνήσει τη περιοχή. Στη περιοχή δε κατοικεί κανένας, ενώ είναι άγνωστες οι αιτίες που δεν είναι ορατή από το Google Earth. 
Volkel Airbase

Volkel Airbase


H αεροπορική βάση Volkel ανήκει στην Ολλανδική Πολεμική Αεροπορία και φημολογείται ότι εκεί είχαν αποθηκευμένα πυρηνικά από το 1960. Κάτι που επιβεβαίωσε ο πρώην Ολλανδός πρωθυπουργός Ruud Lubbers το 2013. Η Google, μάλλον, έκρινε πως είναι λόγος για  να μην είναι ορατό στους χρήστες του Google Earth.
  
Marcoule Nuclear Site

Marcoule Nuclear Site


Ένα τεράστιο εργοστάσιο ατομικής ενέργειας στη περιοχή Marcoule της Νότιας Γαλλίας, ήταν η αιτία της μεγάλης έκρηξης το 2011. Γι’ αυτό, δεν αποτελεί μυστήριο ο λόγος για τον οποίο οι υπεύθυνοι του Google Earth αποφάσισαν να το αποκρύψουν.

The Royal Palace of Amsterdam

The Royal Palace of Amsterdam


Τα περισσότερα κτίρια που ανήκουν στην Ολλανδική βασιλική οικογένεια – συμπεριλαμβανομένου του Koninklijk Paleis στο Άμστερνταμ – έχουν blur στο χάρτη. Το παράξενο είναι πως κάποιος κάθισε και έβαλε pixel γύρω γύρω από τα κτίρια, αντί να θαμπώσει ολόκληρη τη περιοχή.

Chekhov

Chekhov


Η Περιφέρεια της Μόσχας με τους 60.000 κάτοικους και τα κτίρια της ,καθώς και οι δρόμοι στη πόλη Chekhov είναι ορατά από το Google Street View, άλλά όταν αλλάξετε στην επιλογή της υπερευρυγώνιας λήψης (birds eye view), η εικόνα δεν είναι και τόσο καθαρή. Φήμες λένε πως το γειτονικό ρωσικό Γενικό Επιτελείο είναι συνδεδεμένο με το Κρεμλίνο μέσω μιας υπόγειας σιδηροδρομικής γραμμής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας. Λέτε αυτός να είναι ο λόγος που η περιοχή δεν είναι ορατή όσο και αν ζουμάρουμε;


Νήσοι Φερόες

Νήσοι Φερόες

Ένα μεγάλο κομμάτι από το σύμπλεγμα των 18 νησιών που αποτελούν Τα Νησιά Φερόες ή Φαιρόες, συμπεριλαμβανομένης και της παλιάς στρατιωτικής βάσης του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου στο νησί Vágar, δεν είναι ορατό από το Google Earth. Πιθανόν επειδή έξω από τη πρωτεύουσα, Τόρσχαβν, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνεις.


Gabčíkovo Power Plant

Gabčíkovo Power Plant

Ο σταθμός διανομής ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στο Gabcikovo στη Σλοβακία είναι κρυμμένος με έναν περίεργο τρόπο. Δεν υπάρχει blur πάνω από την εικόνα, αλλά εμφανίζεται ως μια καταπράσινη περιοχή.


Personeelsvereniging Tankwerkplaats

Personeelsvereniging Tankwerkplaats

Η ολλανδική κατασκευαστική εταιρεία δεξαμενών, Personeelsvereniging Tankwerkplaats, κοντά στο στο Amersfoort, έχει και αυτή λογοκριθεί από το Google Earth.

Valencia City

Valencia City

 Η περιοχή Valencia στις Φιλιππίνες επίσης εμφανίζεται θολή, παρ’ όλο που στη περιοχή κατοικούν 160.000 άτομα.


Army Logistics Command Headquarters Building

Army Logistics Command Headquarters Building

Τα κεντρικά γραφεία του στρατιωτικού λογιστηρίου της Κίνας, δεν εμφανίζονται για προφανείς λόγους ή επειδή μοιάζουν με μάσκα των Transformers.


2207 Seymour Avenue Cleveland, Ohio, United States

2207 Seymour Avenue Cleveland, Ohio, United States

Blur έχει μπει και στο σπίτι του Ariel Castro στο Οχάιο, εκεί όπου κράτησε τρεις γυναίκες φυλακισμένες για περισσότερο από μια δεκαετία. Οι γυναίκες κατάφεραν να δραπετεύσουν τον Μάιο του 2013 και το σπίτι κατεδαφίστηκε τρεις μήνες αργότερα.


KFC

KFC

Το Google Earth δε κρύβει μόνο περιοχές αλλά και ανθρώπους. Εδώ μια αστεία περίπτωση όπου φαίνεται θολός o ιδρυτής των KFC, Colonel Sanders, από το το λογότυπο των εστιατορίων.




0 σχόλια :