Καρχαρίες και πυρηνικά απόβλητα: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες παραλίες στον κόσμο

Είδαμε και ξαναείδαμε τις πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο που μας άνοιξαν την όρεξη για βουτιές και κολύμπι... Οι παραλίες που ακολουθούν, θα μας κόψουν εντελώς αυτή την όρεξη, αφού πρόκειται για τις πιο επικίνδυνες και μολυσμένες ακτές του πλανήτη. 

Σκουπίδια, τοξικά και πυρηνικά απόβλητα, αλλά και αιμοδιψείς καρχαρίες είναι μερικοί από τους λόγους που κρατούν τους λουόμενους μακριά (πολύ μακριά) από τις συγκεκριμένες παραλίες. 

1. Monument Beach, Φλόριντα. 

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Υπεράσπισης των Φυσικών Πόρων (NRDC), πρόκειται για μία από τις πιο μολυσμένες παραλίες των ΗΠΑ. Σχεδόν τα 3/4 των δειγμάτων νερού έδειξαν ρύπους που ξεπερνούν κατά πολύ τα εθνικά πρότυπα. Βρίσκεται στο Κόλπο της Κομητείας της Φλόριντα και παρακολουθείται δύο φορές το μήνα.

Monument Beach 

2. Volusia & Brevard Beaches, Φλόριντα 

Εκτός από τα μολυσμένα της νερά, η Φλόριντα φημίζεται και για κάτι ακόμα: τους καρχαρίες της. Στις συγκεκριμένες ακτές έχουν καταγραφεί οι περισσότερες απρόκλητες επιθέσεις καρχαρία από οποιαδήποτε άλλη παραλία στον κόσμο. Για παράδειγμα, από τις περίπου 80 επιθέσεις καρχαρία που καταγράφηκαν σε όλο τον κόσμο το 2012, σχεδόν το 1/5 ήταν σε αυτές τις παραλίες.

Volusia & Brevard Beaches 

3. Marina Beach, Τσενάι, Ινδία 

Αν εξαιρέσεις τα βρώμικα νερά και τα σκουπίδια που κάνουν μία χωματερή να θυμίζει τροπικό παράδεισο, η συγκεκριμένη παραλία παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός Σαββατοκύριακου για τους ντόπιους.

Marina Beach 

4. Βόρεια Επικράτεια και Κουίνσλαντ, Αυστραλία. 

Οι επιθέσεις καρχαριών είναι συχνές και σε αυτή την παραλία, αλλά εδώ όπως και σε πολλές άλλες παραλίες της Αυστραλίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι μέδουσες και οι συγγενείς τους, τα Bluebottles. Αυτά τα τοξικά πλάσματα έχουν κατακλύσει τις παραλίες στη Βόρεια Αυστραλία, με αποτέλεσμα χιλιάδες τσιμπήματα, πολλά από αυτά θανατηφόρα.

Βόρεια Επικράτεια και Κουίνσλαντ 

5. Παραλία Χανακαπιάι, Χαβάη 

Βρίσκεται στον απομακρυσμένη ακτή Ναπάλι της Καουαί και δεν είναι ασφαλής ούτε καν για απλό κολύμπι στα ρηχά. Τα ισχυρά ρεύματα και τα γιγάντια κύματα έχουν στοιχίσει τις ζωές πολλών επισκεπτών. Αν σας τραβήξει μέσα η θάλασσα, υπάρχει μικρή ελπίδα να καταφέρετε να βγείτε ξανά στη στεριά, αφού το πιο κοντινό τμήμα ασφαλούς ακτογραμμής απέχει περισσότερα από 10 χιλιόμετρα. Ωστόσο, παρά τις επικίνδυνες συνθήκες, η ίδια η παραλία παραμένει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Παραλία Χανακαπιάι 

6. Ατόλη του Μπικίνι, Νησιά Μάρσαλ 

Μπορεί να μην έχει σχέση με τον τόπο κατοικίας του Μπομπ του Σφουγγαράκη, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε αστερίες και καλαμάρια να μας μιλάνε και να παίζουν κλαρινέτο... Το συγκεκριμένο νησί στο Νότιο Ειρηνικό χρησιμοποιούνταν για τις δοκιμές πυρηνικών όπλων στη δεκαετία του 1940 και του 1950. Αν και τεχνικά είναι ασφαλές το πέρασμα από την περιοχή, τα τρόφιμα που φυτρώνουν εκεί, θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνα. Επίσης εκτός από την επικίνδυνη ακτινοβολία, το νερό είναι γεμάτο καρχαρίες.

Ατόλη του Μπικίνι 

0 σχόλια :