Τα βιντεοπαιχνίδια βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας: Τι επισημαίνουν οι επιστήμονες

Οσοι ενήλικες αγαπούν τα βιντεοπαιχνίδια, δικαιώνονται με την πρόσφατη μελέτη που επισημαίνει ότι οι gamers έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής και υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας και ηρεμίας.

Οπως επισημαίνει ο δρ. Ρικ Νάουερτ από το Πανεπιστήμιο της Βόρεια Καρολίνα, τα βιντεοπαιχνίδια εξασφαλίζουν χαλάρωση και ευτυχία στους ενήλικους παίκτες για τους εξής λόγους:


Συνδέονται με το παιδί που κρύβουν μέσα τους
 
Λίγοι ενήλικες έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι χαλαρωτικό όταν πιέζονται από την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή τους. Οι ενήλικες gamers έχουν καθημερινά την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παιχνίδια παρόμοια με αυτά που έπαιζαν σε μικρότερη ηλικία. Αυτό τους βοηθάει να δημιουργήσουν ισχυρότερους δεσμούς με παιδί που κρύβουν μέσα τους και μπορεί να τους βοηθήσει να είναι πιο ευτυχισμένοι και να απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή.


Ξεφεύγουν από το άγχος
 
Μεγαλώνοντας, είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με περισσότερες πιέσεις στη ζωή. Παίζοντας βιντεοπαιχνίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος να απαλλαγείτε από το στρες της καθημερινής ζωής και να κάνετε κάτι απολαυστικό.


Αυξάνουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία
 
Είτε πρόκειται για ένα ρεαλιστικό παιχνίδι όπως το Call of Duty ή ένα εξαιρετικά ευφάνταστο παιχνίδι όπως το World of Warcraft, αποτελεί μία πολύ ενθαρρυντική, δημιουργική άσκηση για το μυαλό σας .


Εχουν μια πιο ισορροπημένη προοπτική ζωής
 
Ένας άλλος λόγος που οι ενήλικες gamers είναι πιο ευτυχισμένοι είναι επειδή έχουν μια πιο ισορροπημένη άποψη για τη ζωή. Αντί να αναλώνονται εντελώς από την εργασία και τους λογαριασμούς, μπορούν να αφιερώσουν μέρος του χρόνου τους για gaming και διασκέδαση!


Εχουν καλύτερο συντονισμό όρασης-κίνησης
 
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που παίζουν βιντεοπαιχνίδια έχουν καλύτερο χωρικό συντονισμό και κινητικές δεξιότητες από εκείνους που δεν παίζουν. Αυτό βοηθάει και στην καθημερινότητα, αφού σας κάνει καλύτερο οδηγό και γενικά σας δίνει μία ευελιξία κινήσεων.


Μοιράζονται τον προσωπικό τους χρόνο
 
Ολοι έχουμε ανάγκη να μείνουμε μόνοι μας και να χαλαρώσουμε. Ωστόσο αντί να απομονώνονται, οι gamers μοιράζονται τα παιχνίδια με το σύντροφο ή την οικογένεια τους, περνώντας τον ελεύθερο χρόνο τους μαζί και δημιουργώντας ισχυρότερους δεσμούς.


Εχουν κάτι να περιμένουν
 
Τα βιντεοπαιχνίδια μας κρατάνε σε εγρήγορση και ανυπομονησία. Είτε πρόκειται για καινούργιο level στο Super Mario είτε για μία κονσόλα νέας γενιάς, όλοι οι gamers έχουν κάτι να περιμένουν και αυτό κάνει την καθημερινή ζωή τους πιο ενδιαφέρουσα και πιο συναρπαστική.


Μπορούν να μετατρέψουν την άσκηση σε παιχνίδι
 
Το γυμναστήριο είναι συχνά μονότονο, ωστόσο με παιχνίδια όπως το Wii και το Kinnect οι παίκτες έχουν τώρα την επιλογή να διατηρούνται σε φόρμα και υγιείς, ενώ παίζουν.


Μπορούν να μετατρέψουν βαρετές καταστάσεις σε διασκέδαση
 
Η αίθουσα αναμονής ή οι ατέλειωτες διαδρομές με το μετρό είναι μία καλή αφορμή για να ανέβετε level στο αγαπημένο σας παιχνίδι και να περάσετε ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα, χωρίς να εκνευρίζεστε περιμένοντας.

0 σχόλια :