Mars One προσομοίωση κατασκευής αποικίών στον κόκκινο πλανήτη στη Γη

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 Ετικέτες ,

Αποικίες στον Άρη

Ο ψευδο-Άρειανός χώρος διαβίωσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εγκλιματισθούν μέλη που θα ζήσουν στον πλανήτη κατά τη διάρκεια της μονής κατεύθυνσης ταξιδιού τους στον Άρη.

Ένα τολμηρό σχέδιο για την αποστολή εθελοντών σε ένα μονόδρομο αποικιακό ταξίδι στον Άρη εκπονείτε σε σχέδια για προσομοίωση οικισμών στη Γη για να δώσει στους πιθανούς εποίκους του Κόκκινου πλανήτη μια γεύση από την ζωή στον Άρη.

Το Mars One ανακοίνωσε τα σχέδιά για εικονικές αποικίες του Άρη τη Πέμπτη, 27 του Μάρτη, αν και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός δεν επιλέξει ακόμα την τοποθεσία για την πρώτη προσομοίωση. 

"Είμαστε ανυπόμονοι να ξεκινήσουμε την κατασκευή πραγματικού λειτουργικού για την αποστολή μας η οποία είναι σημαντική για την κατάρτιση των μελλοντικών πληρωμάτων του Mars One και την προετοιμασία τους για τη ζωή τους στον Άρη. Πηγαίνουμε από τη θεωρία στην πράξη."είπε σε μια δήλωση του ο Bas Lansdorp, συν-ιδρυτής του Mars One .
 
 

Ο Lansdorp ελπίζει να πατήσει αστροναύτης στον Κόκκινο Πλανήτη μέχρι το 2025. Αλλά οι πρώτοι έποικοι του Mars One δεν θα ξαναέρθουν πίσω στη Γη. Αντ 'αυτού θα ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους σε περιβάλλον με παχιά τοιχώματα, που θα τους προστατεύουν από τα επιβλαβή ηλιακά σωματίδια και τις κοσμικές ακτίνες, φορώντας στολές για να πάνε έξω σε ένα χώρο όπου στερείται αναπνεύσημης ατμόσφαιρας. Οι εικονικοί οικότοποι θα προσπαθήσουν να αναδημιουργήσουν αυτές τις συνθήκες απομόνωσης, αν και σε πρώτη φάση, δεν θα περιέχουν πραγματικά συστήματα υποστήριξης της ζωής που οι άνθρωποι θα χρειάζονται για να επιβιώσουν στον Άρη.

Το Mars One ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι επέλεξε τον εργολάβο της NASA και σχεδιαστή της κάψουλας τον Kristian von Bengtson να ηγηθεί του προγράμματος από τη Δανία.

Οι αποικίες από τη Γη του Mars One θα σηματοδοτήσουν δύσκολα τις πρώτες προσομοιωμένες αποστολές στον Άρη. Ο σταθμός Mars Desert Research ιδρύθηκε στη Γιούτα πριν από μια δεκαετία για να χρησιμεύσει ως αναλογικός στον Κόκκινο Πλανήτη κατά τη διάρκεια εικονικών αποστολών. Ένα διεθνές πλήρωμα έξι ατόμων ζούσε σε απομόνωση για σχεδόν ενάμιση έτος σε ένα προσποιούμενο διαστημόπλοιο στη Μόσχα για το πρόγραμμα Mars500, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και το ρωσικό Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Προβλημάτων.

Περισσότερα από 200.000 άτομα 'εστειλαν αιτήσεις για μια θέση σε ένα ταξίδι στον Άρη. Από αυτό το τεράστιο δείγμα, 1.058 επίδοξοι ιπτάμενοι του διαστήματος επιλέχθηκαν για να περάσουν στον επόμενο γύρο τον Δεκέμβριο. Τελικά, μόλις έξι ομάδες των τεσσάρων, θα επιλεχθούν για  πλήρη απασχόληση στο σώμα αστροναυτών του Mars One . Στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι ελπίζουν να μεταδώσουν μέρη της διαδικασίας επιλογής τους σε ένα τηλεοπτικό reality show. 

Το Mars One ισχυρίζεται ότι είναι δυνατό να ιδρυθεί αποικία στον Άρη με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, όπως είναι οι τροποποιημένες κάψουλες Δράκος που δημιουργήθηκαν από την ιδιωτική εταιρεία SpaceX. Η εταιρεία ελπίζει να εκτοξεύσει τη πρώτη μη επανδρωμένη επίδειξη και αποστολή δορυφόρου το 2018 πριν από την έναρξη επανδρωμένων πτήσεων το 2025. Η ομάδα συγκέντρωσε πρόσφατα περισσότερα από 300.000 δολάρια σε μια εκστρατεία χρηματοδότησης στο Indiegogo για να βοηθήσει αυτήν την ρομποτική αποστολή. 

0 σχόλια :