Επίδοξους κυνηγούς αστεροειδών ψάχνει η NASA

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 Ετικέτες ,


Επίδοξους κυνηγούς αστεροειδών αναζητά η NASA, προσφέροντας το ποσό των 35.000 δολαρίων σε αυτόν που θα αναπτύξει ένα εξειδικευμένο αλγόριθμο που θα μπορούσε να σώσει τον πλανήτη. 


Με τη δημοσιοποίηση της «αγγελίας» στο ευρύτερο κοινό, η NASA ελπίζει να εντοπίσει διαστημικούς βράχους σαν και αυτόν που ευθύνεται για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από εκατομμύρια χρόνια. 

Ο διαγωνισμός «Asteroid Data Hunter» στόχο έχει τη δημιουργία λογισμικού που θα μειώσει τον αριθμό των λανθασμένων εντοπισμών από επίγεια τηλεσκόπια. 

Η NASA αναζητά επικινδύνους αστεροειδείς κοντά στη Γη, μεγαλύτερους από 1 χλμ, εδώ και παραπάνω από δύο δεκαετίες. Σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία, έχουν ήδη εντοπιστεί το 98% από αυτούς. 

Ωστόσο, τα σημερινά συστήματα ανίχνευσης αστεροειδών μπορούν να ανιχνεύσουν μόνο το 1% των διαστημικών αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. 

Σήμερα, μόλις 100 άνθρωποι αναζητούν καθημερινά αστεροειδείς προκειμένου να καθορίσουν το σχήμα και την ταχύτητά τους. Η Νasa θέλει να αυξήσει τον αριθμό αυτό, ειδικά στην Αφρική και την Ασία.

 

πηγη newsbeast.gr

0 σχόλια :