Drones εναντίον ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 Ετικέτες ,

 

Η κινεζική κυβέρνηση πρόκειται να χρησιμοποιήσει μία νέα μέθοδο για να «καθαρίσει» την ατμόσφαιρα από τη ρύπανση, γύρω από επιλεγμένα αεροδρόμια και λιμάνια.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό πρόκειται να χρησιμοποιηθούν μη επανδρωμένα αεροπορικά οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιούν ειδικά αλεξίπτωτα (parasails) και τα οποία θα ψεκάζουν τα νέφη με ένα ειδικό μίγμα χημικών ώστε να παγώνουν τα επικίνδυνα σωματίδια και αυτά να πέφτουν στο έδαφος.


Τα ιδιαίτερα αυτά drones θα είναι σε θέση να μεταφέρουν έως και 700 κιλά χημικών ουσιών και υπολογίζεται ότι θα μπορούν να «παγώσουν» μία περιοχή σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων.  Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post η Κίνα έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν drones σε παρόμοιες αποστολές, ωστόσο το τωρινό σχέδιο ξεχωρίζει καθώς τα νέα drones είναι φθηνότερα στη συντήρηση, είναι ευκολότερα στο χειρισμό και επιπλέον μπορούν να μεταφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες φορτίου.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας που θα κατασκευάζει τα νέα parasailing drones, υποστηρίζει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ποικιλία αποστολών, όπως η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές ή ακόμη και για τη διασπορά σπόρων σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

 Το εν λόγω πρόγραμμα είναι το τελευταίο από μια μακρά σειρά τεχνολογικών προσεγγίσεων της κινεζικής κυβέρνησης για να εξαλείψει το γιγαντιαίο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αντιμετωπίζει η χώρα. Ωστόσο, τα parasailing drones απλά θα μεταφέρουν το πρόβλημα από τον ουρανό των κινεζικών μεγαλουπόλεων, στο έδαφος, υπό τη μορφή παγωμένων σωματιδίων.

πηγη  naftemporiki.gr

0 σχόλια :