Σε ποια μέρη του κόσμου έχει πάντα ήλιο;

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 Ετικέτες ,

 

Όσο κι αν η βροχή είναι απαραίτητη, μερικές φορές και πάρα πολύ ωραία, δεν συγκρίνεται με τον καθαρό ουρανό και τον ήλιο...

Μια ηλιόλουστη ημέρα μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση ακόμη και να κάνει καλό στην υγεία μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι κάτοικοι των βόρειων χωρών «διψούν» για λίγο φως ήλιου και μόλις το δουν να ξεπροβάλλει παρατούν τα πάντα για να το «ρουφήξουν».

Σύμφωνα με την  Huffington Post τα μέρη όπου ο ήλιος επισκιάζει της βροχές είναι ελάχιστα στον κόσμο. Ανακαλύψτε τα παρακάτω:


Redding, Καλιφόρνια -O ήλιος λάμπει εδώ το 88% του χρόνου.Swakopmund, Ναμίμπια -Πέφτει λιγότερο από μια ίντσα βροχής το χρόνο.Alice Springs, Αυστραλία – 10 ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα.Kiribati -Βρίσκεται κοντά σε ένα κομμάτι ωκεανού, που απορροφά τις περισσότερες ηλιακές ακτίνες από κάθε άλλο κομμάτι νερού στη Γη.Agadez, Νίγηρας -Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η έρημος έξω από την περιοχή αυτή του Νίγηρα είναι ένα από τα ηλιόλουστα μέρη του κόσμου.
Yuma, Αριζόνα -Η πιο ηλιόλουστη πόλη του κόσμου με 11 ώρες ηλιοφάνεια την ημέραΖανζιβάρη, Τανζανία -Ο ήλιος λάμπει 63% του χρόνουFresno, Καλιφόρνια -Διαθέτει ηλιοφάνεια 3,564 ώρες το χρόνο.Μαδαγασκάρη -Η ηλοφάνεια διαρκεί  3.597 ώρες το χρόνοΑνδαλουσία, Ισπανία -Εχει περίπου 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο.


0 σχόλια :