Υποθαλάσσια πόλη μιμείται το κλίμα της Γης

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 Ετικέτες ,

 

Ο λονδρέζος σχεδιαστής Phil Pauley θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας μοντέρνος “Ιούλιος Βερν” που έχει αφιερώσει τα τελευταία 20 χρόνια στο σχεδιασμό μιας υποθαλάσσιας πόλης.
 
Για τον Pauley, η Sub-Biosphere 2 είναι κάτι παραπάνω από φαντασία. Πρόκειται για μια βιώσιμη δομή που ελπίζει να δει ολοκληρωμένη προτού κλείσει για πάντα τα μάτια του.

Η αυτοσυντηρούμενη, φουτουριστική βιόσφαιρα έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει 100 κατοίκους κάτω από το νερό. Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά ιδεών που οραματίζονται λύσεις για έναν πλανήτη που δεν μπορεί να θρέψει τα παιδιά του λόγω του υπερπληθυσμού.

Το δίκτυο της Sub-Biosphere 2 αποτελείται από ένα Κεντρικό Υποστηρικτικό Μεγαοικοσύστημα που πλαισιώνεται από οκτώ σφαιρικά κατοικήσιμα συστήματα. Κάθε θολωτή δομή μιμείται μια κλιματική ζώνη της Γης και όλες μαζί επικοινωνούν για να προσομοιώσουν τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη μας.

Το Κεντρικό Υποστηρικτικό Μεγαοικοσύστημα ελέγχει και παρακολουθεί τα επιμέρους συστήματα διατήρησης της ζωής εντός του συμπλέγματος, συμπεριλαμβανομένου του καθαρού αέρα, του νερού, της τροφής και της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επίσης και της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Εσωτερικά, το σύστημα θα διαθέτει μια τράπεζα σπόρων για την καλλιέργεια υδροπονικών καρπών.

Το κεντρικό κτήριο θα αναδύεται σε ύψος 40 ορόφων πάνω από το νερό ενώ ακόμα 20 θα βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τα γύρω κτήρια θα βρίσκονται κατά το ήμισυ εντός και εκτός νερού και καθένα θα αποτελείται από 20 ορόφους.

Συνολικά, το σύμπλεγμα θα έχει διάμετρο 350 μέτρων και θα είναι “αγκυροβολημένο” στον πυθμένα της θάλασσας.

Το αν το υποβρύχιο όραμα του Pauley θα λάβει σάρκα και οστά δεν μένει παρά να αποδειχθεί στο μέλλον. Στο μεταξύ, ο σχεδιαστής αναζητά έναν εκδότη για να εκδώσει μια τριλογία βιβλίων επιστημονικής φαντασίας με ιστορίες που λαμβάνουν χώρα σε έναν υποθαλάσσιο κόσμο.

0 σχόλια :