Αρχαία όπλα στη Μυθολογία

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 Ετικέτες




Ευημερισμός ονομάζεται η φιλοσοφική θεωρία του Ευήμερου 320 π.Χ. ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι μύθοι είναι πραγματικά μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα των γεγονότων του παρελθόντος που πιστεύεται ότι έχουν λάβει χώρα. Η ιδέα του Ευήμερου υπαινίσσεται ότι όλα αυτά τα χρόνια, οι ιστορίες μεγαλοποιήθηκαν παρόμοια με τις ιστορίες που λένε οι ψαράδες. Μερικοί θεωρητικοί πιστεύουν επίσης ότι οι μύθοι είναι υπέρ δοξασμένες περιγραφές ενός ατόμου που επέδρασε βαθιά στον πολιτισμό, και η ιστορία του έζησε ανά τους αιώνες για να τη γνωρίσουν όλοι. Τις περισσότερες φορές, οι μύθοι περιλαμβάνουν υπερφυσικά γεγονότα ή αντικείμενα ακατανόητα ακόμα και για τη σύγχρονη εποχή. Παρά το γεγονός ότι πολλές από τις ιστορίες και τους μύθους είναι ακριβώς αυτό, είναι ενδιαφέρον να δούμε την ιδέα του Ευημερισμού σχετικά με τα απίστευτα όπλα και πανοπλίες που είχαν στη διάθεση τους οι μυθολογικοί αστέρες. Ένας λόγος για τον οποίο το θέμα αυτό αναδεικνύεται στη σύγχρονη εποχή οφείλεται στα καταπληκτικά άλματα της τεχνολογία τα τελευταία εκατό χρόνια.


Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο διάσημους Ολύμπιους Έλληνες , ο Δίας ( γνωστός στους Ρωμαίους ως Jupiter ) ο Θεός του Κεραυνού, έφερε ένα κεραυνό ικανό να καταστρέψει ολόκληρες πόλεις με μια βολή. Ομοίως στην ινδουιστική μυθολογία , ο Κύριος του ουρανού και του βουνού ο θεός Ίντρα , ήταν γνωστός για το όπλο του που ονομάζεται Vajra , ή κεραυνός . Ενδιαφέρον είναι ότι , η ιστορία παίρνει τροπή. Το Kongo είναι η ισοδύναμη ονομασία του Vajra στα ιαπωνικά , αλλά και για το σε σχήμα τρίαινας ραβδί που ανήκε στον Koya -no - Myoin , ένα ιαπωνικό θεό του βουνού. Τρεις πολιτισμοί που μοιράζονται την ιδέα ενός αρχαίου όπλου γνωστό ως κεραυνός , ικανό για μαζική καταστροφή. Στη συνέχεια , καθώς το Kongo εκπέμπει ένα έντονο φως για να δώσει στον άνθρωπο τη σοφία και τη διορατικότητα , η ισχύς του υπερβαίνει τους πολιτισμούς για άλλη μια φορά , στο Σκανδιναβικό θεό Thor . Το καταστροφικό σφυρί του , που ονομάζεται Mjollnir , συμβόλιζε την αστραπή επίσης, αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα . Ο Thor χρειάζονταν γάντια από σίδηρο και μια ζώνη δύναμης για να το χειριστεί . Η σύγχρονη επιστήμη μας λέει ότι τα γάντια σιδήρου διοχετεύουν την ηλεκτρική ενέργεια, αντί να την εκτοξεύουν προς τα έξω. Υπάρχει η πιθανότητα τα γάντια να υποδεικνύουν γιατί το σφυρί επιστρέφει αφού ρίχτηκε παρα το ότι αυτό το είδος τεχνολογίας κολυμπάει σε άγνωστα νερά για τώρα . Ίσως υπάρχουν περισσότερα για την ιστορία του Thor που δεν μεταβιβάστηκαν ή σκόπιμα έμειναν έξω , ίσως να μην θεωρούνταν ως ζωτικής σημασίας για τη συνολική ηθική.



Όπως και με πολλά μυστήρια στην αρχαία προφορική παράδοση, η αντίληψη εκείνων που πέρασαν ιστορίες μέσω των γενεών, τα μυθολογικά όπλα καταστροφής καταδεικνύουν σαφώς την τεράστια δύναμη των θεών σε διάφορα επίπεδα. Ο Ποσειδώνας (γνωστός στους Ρωμαίους ως Neptune) ο Άρχοντας της θάλασσας έφερε μια τρίαινα παρόμοια με την περιγραφή για το Kongo, αλλά με  δυνάμεις στενά συνδεδεμένες με τη θάλασσα αντί των σύννεφων. Η Τρίαινα του λέγεται ότι ταρακουνούσε τη γη, κομμάτιαζε αντικείμενα, και φανέρωνε πήδακες νερού. Η εξουσία αυτή μοιάζει με την τρέχουσα επιθυμητή τεχνολογία στις μορφές χειραγώγησης του καιρού και θυμίζει τα τέλη της έρευνας του Tesla. Ο Tesla ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε μια συσκευή ταλάντευσης σχεδιασμένη για να συντονίζεται σε δομικές συχνότητες, προκαλώντας το σπάσιμο των αντικείμενων λόγω των δονήσεων. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι κοντά σε πειράματα του Tesla το έδαφος και τα κτίρια τραντάζονταν αν και τίποτα δεν έχει αποδειχθεί ότι ήταν έργο του Nikola. 

Υπάρχουν και άλλα όπλα που αναφέρονται σε αρχαίες μυθολογίες που θα μπορούσαν να υπάρχουν τότε, δίνοντας αξιοπιστία στη θεωρία του Ευημερισμού. Ο Νορβηγός θεός Όντιν και το δόρυ του, που ονομάζονταν Grungir ήταν γνωστό ότι ποτέ δεν έχανε το στόχο του. Μοιάζει παράξενα με σύγχρονες τεχνολογίες πυραύλων που χρησιμοποιούν λέιζερ εντοπισμού ή θερμικής αναζήτησης ραντάρ για να χτυπήσουν τους στόχους χωρίς αποτυχία. Επίσης, το τόξο του Όντιν το οποίο έριχνε 10 βέλη σε κάθε έλξη θα μπορούσε να θεωρηθεί μια αρχαία περιγραφή των σύγχρονων ταχείας βολής όπλων. Ακόμα και το σπαθί του Όντιν, ικανό να κόψει ένα αμόνι στα δύο, δεν είναι παρατραβηγμένη ιδέα. Το μεγάλης εμβέλειας ασημένιο τόξο του Απόλλωνα θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί σαν όπλο εκτόξευσης πυραύλων. Το τόξο του μπορούσε επίσης  να θεραπεύσει, κάτι για το οποίο τα σύγχρονα όπλα δεν είναι σχεδιασμένα να κάνουν. Σε συνδυασμό με την τοξοβολία τα δηλητηριασμένα βέλη του Ηρακλή, και τα δηλητηριώδη δόρατα του Ysbaddadan και τα δύο από αυτά παρουσιάζουν την ιδέα της εφαρμογής χημικών ουσιών με τα όπλα για να ενισχύσουν τις καταστροφικές δυνάμεις τους.

Τέλος, κάποιες από τις μυθολογικές αναφορές περιγράφουν φανερά όπλα μαζικής καταστροφής σε μνημειακή κλίμακα, δηλαδή ατομική ή πυρηνική βόμβα. Η Ινδουιστική μυθολογία αναφέρει το Brahmastra. Όταν πυροδοτηθεί δημιουργεί καταστροφικές περιβαλλοντικές ζημίες, καθιστώντας τη γη άγονη στην περιοχή, και η ζωή παύει να υπάρχει στο σημείο μηδέν. Κάνει τους άνδρες και τις γυναίκες ανίκανους να αναπαραχθούν , ενώ οι βροχοπτώσεις μειώνονται σε σημείο ξηρασίας . Το Pashupatastra μοιράζεται μια παρόμοια αναφορά εκτός από μια συσκευή που μπορεί να εξαφανίσει όλα τα όντα, μπορούσε να πυροδοτηθεί από το μυαλό , τα μάτια , τα λόγια ή ένα τόξο . Στη συνέχεια, υπάρχει η βιβλική αναφορά της Κιβωτού της Διαθήκης. Ένα μυστηριώδες κουτί που χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με τρομπέτες από κέρατο κριαριού για να πέσουν τα τείχη της Ιεριχούς - Μια αρχαία Ημέρα της Κρίσεως στη καθομιλουμένη. Οι Ιστορίκες σημειώσεις είναι διακοσμημένες με διάφορες αναφορές ανθρώπων που αρρωσταίνουν ή πεθαίνουν στο άγγιγμα της Κιβωτούς , μαζί με πολλές προειδοποιήσεις για να μην την αγγίξουν ή τη κοιτάξουν. Αν και αυτές οι μυθολογίες μπορούν να δώσουν αξία στη θεωρία του Ευημερισμού, η επιστήμη δεν έχει αξιοπρεπείς αποδείξεις για να διακρίνει αυτές τις ιστορίες των αρχαίων περιγραφών με αυτές πραγματικών γεγονότων.

 πηγη mysterypile.com

0 σχόλια :