Νέα Κείμενα βρέθηκαν σε σπηλιές της Νεκράς Θάλασσας

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 Ετικέτες

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα. αρχαιολόγος ανακάλυψε εννέα μικροσκοπικά ειλητάρια με βιβλικό κείμενο σε σπήλαια του Κουμράν, όπου ανακαλύφθηκαν και οι Πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας.


Οι νέοι πάπυροι, όπως ανέφερε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa Mediterranean, που η ηλικία τους είναι περίπου 2.000 ετών, ήταν κρυμμένοι μέσα σε τρεις δερμάτινες θήκες, γνωστές ως φυλακτήρια, που παραδοσιακά φαίρονται από ευσυνείδητους Εβραίους άνδρες. Αυτές οι θήκες ανακαλύφθηκαν στα σπήλαια τη δεκαετία του 1950, αλλά το περιεχόμενό τους προφανώς δεν εξετάστηκε μέχρι τώρα.

Ξεκινώντας τη δεκαετία του 1940, τα λείψανα περισσότερων από 900 χειρόγραφων βρέθηκαν σε 11 σπηλιές κοντά στην περιοχή του Κουμράν στη Δυτική Όχθη. Αυτή η συλλογή κειμένων εβραϊκής Βίβλου, η οποία έγινε γνωστή ως Πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας, περιλαμβάνει αντίγραφα της Γένεσης, της Εξόδου, του Ησαΐα, και του Δευτερονόμιου.

"Δεν είναι κάθε μέρα που έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις νέεα χειρόγραφα", είπε ο αρχαιολόγος Yonatan Adler του Ansa Mediterranean. "Είναι πολύ συναρπαστικό." 

Τα εννέα νέα έγγραφα δεν έχουν εξεταστεί ακόμη πλήρως και δεν είναι ακόμη σαφές τι είναι γραμμένο σε αυτά. Ο Adler ανακοίνωσε τα ευρήματά του σε διεθνές συνέδριο για το Κουμράν και την Περιφέρεια της Νεκράς Θάλασσας στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

πηγη livescience.com 

 

0 σχόλια :