Οι ομορφότερες «δεύτερες» πόλεις της Ευρώπης

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 Ετικέτες

Οι ομορφότερες «δεύτερες» πόλεις της Ευρώπης

Πόλεις λιγότερο γνωστές, αλλά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις μεγαλύτερες που αποτελούν την πρώτη επιλογή των τουριστών. Γνωρίστε τις πόλεις που διεκδικούν με τα δικά τους μέσα τη θέση τους στους παγκόσμιους προορισμούς. 

Βαλένθια, Ισπανία

Βαλένθια

Η πόλη κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια και έχει γίνει ένα αξιοζήλευτο πολιτιστικό κέντρο. Η φουτουριστική Ciutat de las Arts i les Ciènces με τις εντυπωσιακές κατασκευές είναι στο κέντρο της προσοχής των επισκεπτών. Ένα μεγάλο θαλάσσιο πάρκο, η υπέροχη παλιά πόλη και το αναμορφωμένο λιμάνι -που φιλοξένησε μέχρι και το 2012 αγώνες της Formula 1, συμπληρώνουν το μεγαλείο της.


Νάπολι, Ιταλία

Νάπολι

Υπέροχα τοπία, ιστορικά κτίρια, ο Βεζούβιος και η Πομπηία σε απόσταση αναπνοής και η καλύτερη παραδοσιακή πίτσα του κόσμου σε ένα απόλυτα μεσογειακό τοπίο.


Μπορντό, Γαλλία

Μπορντό

Υπέροχη κουζίνα, πανέμορφα châteaux και, φυσικά, μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου. Νεοκλασική αρχιτεκτονική, μαγευτικά χωριά -όπως το Pauillac- και οινοποιεία ανοιχτά στους επισκέπτες.

Δρέσδη, Γερμανία

Δρέσδη

Το κέντρο ανοικοδομήθηκε, τα ιστορικά παλάτια στέκουν ξανά σε όλο τους το μεγαλείο και ο επισκέπτης μένει μαγεμένος να κοιτά την ομορφότερη πόλη στις όχθες του Έλβα. Απόλυτα φιλική στον επισκέπτη, με διεθνώς αναγνωρισμένη όπερα και δεκάδες μουσεία.


Μπέρμινγχαμ, Αγγλία

Μπέρμινγχαμ

Από τις ιστορικότερες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας. Η ατμόσφαιρά της δεν έχει καμία σχέση με το πολύβουο και χαοτικό Λονδίνο, αλλά και πολιτιστικά δεν έχει και πολλά πράγματα να ζηλέψει από τη φημισμένη πρωτεύουσα, καθώς είναι γεμάτη από μουσεία, θέατρα και χώρους τέχνης. Το κέντρο της είναι γεμάτο κανάλια, θυμίζει Βενετία.

Βασιλεία, Ελβετία

Βασιλεία

Γερμανικό χρώμα, αλλά με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, και παρελθόν που χάνεται στα βάθη του μεσαίωνα. Το Kunstmuseum φιλοξενεί τα καλύτερα έργα των Ελβετών ζωγράφων και είναι από τα σημαντικότερα στη χώρα.

Φρανκφούρτη, Γερμανία

Φρανκφούρτη

Η παλιά πόλη είναι απόλαυση να την περπατάς και οι όχθες του ποταμού Μάιν είναι ιδανικές για ποδήλατο. Οι ουρανοξύστες στο κέντρο σου θυμίζουν πως βρίσκεσαι στο οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, αλλά οι παλιές περίκλειστες πλατείες δεν σε αφήνουν να ξεχάσεις το ιστορικό παρελθόν της.

Αμβέρσα, Βέλγιο

Αμβέρσα

Πλακόστρωτοι δρόμοι, παλιές εκκλησίες, αξιοθέατα δίπλα στο ποτάμι, εξαιρετικές μπύρες, και γκουρμέ κουζίνα στην πρώτη κοσμοπολίτικη πόλη του Βελγίου. Ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι, για πολλούς, ο ομορφότερος στην Ευρώπη.

Ντέρι, Βόρεια Ιρλανδία

Ντέρι

Η παλιά πόλη, που διατηρεί ακόμα τα τείχη της, είναι ένα υπέροχο υπόδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής και διεκδικεί τα σκήπτρα της πρωτεύουσας των τεχνών και του πολιτισμού της χώρας.

Μπέργκεν, Νορβηγία

Μπέργκεν

Εδώ νομίζεις πως βρίσκεσαι σε παραμύθι. Περιτριγυρισμένη από βουνά και φιορδ, με χρωματιστά σπίτια και ένα μουσείο από τα μεγαλύτερα της χώρας, είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Το παλιό της λιμάνι ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. 

πηγη

0 σχόλια :