Το Τσουπακάμπρα του Τέξας αποδεικνύεται ότι είναι απατεώνας

Τρίτη 8 Απριλίου 2014 Ετικέτες

Περιεργα ζωα

Ένα ζευγάρι από το Τέξας έπιασε αυτό που ονομάζεται τσουπακάμπρα (chupacabra), το θρυλικό ζώο είπαν ότι περιφέρονταν στην ύπαιθρο σε αναζήτηση αίματος. Το "τσουπακάμπρα των Ratcliffe», όπως ονομάστηκε, βρέθηκε την Κυριακή σε ένα δέντρο ιδιοκτησίας του ζευγαριού των Ratcliffe, στοΤέξας. Αλλά με μια πιο προσεκτική εξέταση, καθίσταται σαφές ότι το μυστηριώδες πλάσμα δεν θα μπορούσε να είναι το θρυλικό τέρας.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο του τσουπακάμπρα είναι ότι είναι βαμπίρ: Τσουπακάμπρα σημαίνει "βεντούζα των κατσίκων » στα ισπανικά, και ονομάστηκε έτσι επειδή λέγεται ότι στραγγίζει το αίμα από ζώα όπως κατσίκες, κότες και άλλα.

Η είδηση ​​και το βίντεο του μικρού, άτριχου, ζώου στο κλουβι οδήγησε αμέτρητους ανθρώπους να αναρωτιούνται αν το τσουπακάμπρα (σε αντίθεση με τον Μεγαλοπόδαρο ή το τέρας του Λοχ Νες) έχει τελικά συλληφθεί. "Στη κομητεία Dewitt του Texas, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι αυτό είναι το άπιαστο τσουπακάμπρα ", δήλωσε ένας δημοσιογράφος του KAVU News, μια θυγατρική του ABC στη Βικτώρια του Τέξας, παρά το ότι ένας βιολόγος άγριας ζωής προτείνε ότι θα μπορούσε να είναι σκυλί ή κογιότ.

Είναι αυτό το ζώο το άπιαστο τσουπακάμπρα ; Είναι σαφές ότι δεν είναι, επειδή το βίντεο του πλάσματος στη εκπομπς του KAVU δείχνει καθαρά ότι το Τσουπακάμπρα των Ratcliffe δεν έχει τα ανατομικά χαρακτηριστικο στόμα που θα του επέτρεπε να πιπιλίζει το αίμα, από κατσίκες ή οτιδήποτε άλλο. Όπως και πολλά άλλα "Τσουπακάμπρα " που βρέθηκαν στο Τέξας και αλλού τα τελευταία χρόνια, μια απλή ματιά στο στόμα αποδεικνύει ότι είναι πρακτικώς αδύνατο για το ζώο να ρουφάει αίμα. Οι δομές του στόματος και του σαγόνιου των ρακούν, των σκυλιών και των κογιότ τα αποτρέπει από το να δημιουργούν μια σφραγίδα γύρω από τα θύματά τους, και, ως εκ τούτου, τους εμποδίζει φυσικά από το πιπίλισμα του αίματος από κατσίκες ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό το τσουπακάμπρα των  Ratcliffe δεν το έχουν δει ούτε βιντεοσκοπηση να ρουφάει αίμα από τίποτα. 


Τι είναι αυτό; 

Έτσι, αν το μυστηριώδες ζώο δεν είναι το τσουπακάμπρα, τότε τι είναι; 

 Η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι είναι ένα ρακούν. Τα ζώα που έχουν χάσει το περισσότερο ή όλο το τρίχωμά τους είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστούν σωστά, για τον απλό λόγο ότι οι άνθρωποι δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν τα ζώα, χωρίς τρίχες. Εμπειρογνώμονες  της άγριας ζωής βλέπουν συχνά άγρια ​​ζώα που πάσχουν από διάφορα στάδια σαρκοκοπτικής ψώρας - μια ασθένεια του δέρματος που προκαλεί απώλεια του τριχώματος των ζώων. Τα υγιή ρακούν είναι άμεσα αναγνωρίσιμα από την υπογραφή τους τη σκοτεινή "μάσκα ληστή" τον χρωματισμό γύρω από τα μάτια τους. Αλλά όταν οι τρίχες του προσώπου τους πέφτουν λόγω της νόσου, καθίσταται πολύ πιο δύσκολο να προσδιοριστεί το ζώο.

Τότε, θα πρέπει να εξεταστούν άλλα χαρακτηριστικά, όπως το μέγεθος, η συμπεριφορά και η ανατομία.

Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το τσουπακάμπρα των Ratcliffe είναι, πράγματι, ένα ρακούν. Και παρόλο που τα περισσότερα "Τσουπακάμπρα" που βρέθηκαν στο Τέξας έχουν αναγνωριστεί ως κυνοειδή (η ζωολογική οικογένεια που περιλαμβάνει τα σκυλιά, τις αλεπούδες και τα κογιότ), αυτό δεν είναι το πρώτο ρακούν που εσφαλμένα χαρακτηρίστηκε ως τσουπακάμπρα. Σε ένα άρθρο του στην έκδοση του Μαρτίου / Απριλίου του 2014 του"Skeptical Inquirer", ένα  άλλο "τσουπακάμπρα" που βρέθηκε και φωτογραφήθηκε τη δεκαετία του 1950 στο Τέξας ταυτοποιήθηκε από τον Darren Naish, παλαιοντολόγο σπονδυλωτών και επιστημονικό συγγραφέα από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, ως ψωριάρικο ρακούν. 

Ένα άλλο στοιχείο για την προέλευση του ζώου μπορεί να βρεθεί στο σημείο όπου ανακαλύφθηκε: πάνω σε ένα δέντρο. Αυτό είναι ένα τυπικό μέρος για να βρεθεί ένα ρακούν, αλλά απίθανο για ένα σκύλο ή κογιότ. Επιπλέον, σε ένα βίντεο του ζώου, το τσουπακάμπρα των Ratcliffe μαζεύει φαγητό με τα πόδια του για να φάει. Αυτή η συμπεριφορά είναι επίσης χαρακτηριστικό των ρακούν. Το μυστηριώδης πλασματάκι αυτή τη στιγμή ταΐζεται με καλαμπόκι και τροφή για γάτες, αλλά αν το πλάσμα είναι πραγματικά τσουπακάμπρα, η θεωρία αυτή μπορεί να ελεγχθεί εύκολα: Τοποθετώντας σε ένα στυλό μια κατσίκα ή ένα κοτόπουλο, και βλέποντας αν θα τους επιτεθεί και ρουφήξει το αίμα τους. 

Ο λόγος για τον οποίο το τσουπακάμπρα των Ratcliffe ονομάστηκε τσουπακάμπρα δεν είναι ότι τα χαρακτηριστικά του μυστηριώδους ζώου ταιριάζουν με εκείνα του θρυλικού βαμπίρ, αλλά  επειδή εκείνοι που το βρήκαν δεν ήξεραν πως αλλιώς να το πουν, σύμφωνα με το βιβλίο "Tracking the Chupacabra: The Vampire Beast in Fact, Fiction, and Folklore" (University of New Mexico Press, 2011).

Το γνήσιο τσουπακάμπρα, η εικόνα του οποίου προήλθε από την ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1995 "Τα είδος", ήταν ένα δίποδο, με αγκαθωτή πλάτη τέρας με λαμπερά κόκκινα μάτια. Αυτό το τσουπακάμπρα έχει ξεθωριάσει μέσα στη λαογραφία και το μύθο, αλλά κατά την τελευταία δεκαετία, κάθε παράξενο ζώο του οποίου η ταυτότητα δεν είναι άμεσα εμφανής, συχνά αποκαλείται  «Τσουπακάμπρα." Η λέξη έχει γίνει ένα είδος πιασάρικου όρου για περίεργα ζώα, ζωντανά ή νεκρά. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το τσουπακάμπρα εξακολουθεί να ανακαλύπτεται, ανεξάρτητα του αν υπάρχει ή όχι. 

Μετάφραση Αγνωστη Γη

0 σχόλια :