Τα 10 ψηλότερα αγάλματα στον κόσμο

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 Ετικέτες ,



Αυτά είναι τα 10 ψηλότερα αγάλματα στον κόσμο! Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

10. Dai Kannon – Hokkaido, Japan ύψος– 289 ft

Dai Kannon

Απλά για να ξέρετε, αυτό το άγαλμα είναι ψηλότερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας. Απεικονίζει την Dai Kannon, το άγαλμα αυτό βρίσκεται στο Χοκάιντο, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας.

9. Great Buddha of Thailand – Ang Tong, Thailand ύψος 302 ft

Great Buddha of Thailand

Αν και μόνο το ένατο σε αυτή τη λίστα, το άγαλμα αυτό είναι ένα από τα πιο ογκώδη αγάλματα όσον αφορά το συνολικό μέγεθος. Θέλω να πω, κοίτα αυτό το πράγμα. Είναι ο μεγαλύτερος πύργος στην Ταϊλάνδη, στέκεται πάνω από 300 μέτρα ύψος και 200 μέτρα πλάτος. Επίσης, είναι φτιαγμένο από ατόφιο χρυσάφι! Εντάξει, αυτό δεν είναι αλήθεια. Είναι απλά το τσιμέντο βαμμένο χρυσό.

8. Peter the Great Statue – Moscow, Russia ύψος 315 ft


Peter the Great Statue


Εδώ είναι ένα άγαλμα που δεν βρίσκεται σε μια ασιατική χώρα. Αυτό το άγαλμα παριστάνει τον Μέγα Πέτρο, Ρώσου Τσάρου από τα τέλη του 1600. Χτισμένο το 1997, το άγαλμα έχει προκαλέσει διαμάχη για τη φαινομενικά άτακτη εμφάνιση του.

7. Qianshou Qianyan Guanyin – Weishan, China ύψος 325 ft

Qianshou Qianyan Guanyin
Κατασκευασμένο από επιχρυσωμένο ορείχαλκο, αυτό είναι το τέταρτο ψηλότερο άγαλμα στην Κίνα. Σίγουρα ακριβό για να δημιουργηθεί αυτό το άγαλμα εμφανίζει την Quianshou Qianyan Guanyin, επίσης γνωστή ως "χίλια μάτια και χέρια». Παρά το όνομα, το άγαλμα αυτό έχει μόνο 24 χέρια.

6. Sendai Daikannon – Sendai, Japan ύψος 330 ft

Sendai Daikannon


Πέντε πόδια ψηλότερο από το προηγούμενο άγαλμα, αυτό το κομμάτι βρίσκεται στο νούμερο 6. Χτισμένο το 1991, ένα ασανσέρ ανεβάζει τους τουρίστες στην κορυφή, παρουσιάζοντας τους μια όμορφη θέα προς την ιαπωνική ύπαιθρο.

5. Emperors Yan and Huang – Henan, China ύψους 348 ft

Emperors Yan and Huang

Είναι σαφές ότι αυτό το άγαλμα είναι λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα, βλέπουμε ότι είναι χτισμένο σε ένα βουνό. Παρά το γεγονός αυτό, το άγαλμα πήρε πάνω από 20 χρόνια για να ολοκληρωθεί και ολοκληρώθηκε το 2007. Εμφανίζει δύο αρχαίους Κινέζους αυτοκράτορες.

4. Nanshan Haishang Guanyin – Hainan, China ύψους 354 ft

Nanshan Haishang Guanyin

Ολοκληρώθηκε από μια ομάδα μοναχών το 2005, το άγαλμα αυτό είναι από τα ψηλότερα στον κόσμο. Το άγαλμα στην πραγματικότητα έχει τρεις πλευρές. Μία πλευρά είναι στραμμένη προς τη γη, ενώ οι δύο άλλες είναι στραμμένες προς τη θάλασσα. Είναι το ψηλότερο άγαλμα της Guanyin στον κόσμο.

3. Ushiku Daibutsu – Ushsiku, Japan ύψους 360 ft

Ushiku Daibutsu

Αυτό το άγαλμα ολοκληρώθηκε το 1993 και ζυγίζει πάνω από 4000 τόνους! Αυτό σημαίνει ότι είναι τεράστιο. Μέσα στο άγαλμα βρίσκονται τέσσερα μουσεία αφιερωμένα στον Shinran, ιδρυτή της "Σχολής της αληθινής αγνής Γης (The True Pure Land School)" του Βουδισμού.

2. Laykyun Setkyar – Monywa, Myanmar ύψους 381 ft

Laykyun Setkyar

Αυτό είναι δεύτερο ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο και απεικονίζει τον Βούδα. Χρειάστηκε δώδεκα χρόνια για να ολοκληρωθεί το 2008. Δυστυχώς, ο αρχιτέκτονας του αυτού του αγάλματος, Διευθύνων ηγούμενος ven Ναράντα, πέθανε δύο χρόνια πριν από την τελική ολοκλήρωση του.

1. Spring Temple Buddha – Henan, China ύψους 420 ft

Spring Temple Buddha

Εδώ είναι το μεγαλύτερο άγαλμα του κόσμου! Πάνω από 40 πόδια ψηλότερο από το προηγούμενο άγαλμα, αυτό το αριστούργημα είναι 420 πόδια ψηλό. Εικόνες το αδικούν επειδή αυτό το άγαλμα είναι πραγματικά τεράστιο. Επικαλυμμένο με μπρούντζο, Το εαρινός Ναός του Βούδα ζυγίζει πάνω από 1000 τόνους!

πηγη 

0 σχόλια :