Πόσο καυτός είναι ο Ήλιος;

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 Ετικέτες ,

Ήλιος Αγνωστη Γη

Ο ήλιος, είναι μια τεράστια πυρηνοκίνητη πηγή ενέργειας στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, η οποία παράγει τη θερμότητα και το φως που διατηρούν τη ζωή στη Γη. Αλλά πόσο καυτός είναι ο ήλιος;

Η απάντηση είναι διαφορετική για κάθε τμήμα του ήλιου. Έχοντας στρώματα, ο ήλιος κυμαίνεται σε θερμοκρασία: Είναι πιο καυτός στο κέντρο του, και πιο ψυχρός στα εξωτερικά στρώματα του - μέχρι να αναθερμανθούν παράξενα οι παρυφές της ατμόσφαιρας του ήλιου.

Στον πυρήνα του ήλιου, η βαρύτητα προκαλεί έντονη πίεση και θερμοκρασίες έως και 27 εκατομμύρια βαθμούς Φαρενάιτ (15 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου). Αυτό δημιουργεί πυρηνική σύντηξη υπεύθυνη για την ενέργεια του άστρου. 

Αυτή ενέργεια στη συνέχεια ακτινοβολείται προς τα έξω στην εσωτερική ζώνη ακτινοβολίας του ήλιου, η οποία στερείται τη θερμότητα και την πίεση για να προκαλέσει σύντηξη. Σε αυτή τη ζώνη, η θερμοκρασίας πέφτει στους 12600000-3600000 F (7.000.000 έως 2.000.000 C). Στην επόμενη ζώνη, που ονομάζεται ζώνη συναγωγής, φυσαλίδες πλάσματος μεταφέρουν θερμότητα προς την επιφάνεια. Η ζώνη αυτή έχει θερμοκρασία περίπου 3,6 εκατομμύρια F. 

Στη συνέχεια, η ενέργεια φθάνει στην επιφάνεια του ήλιου, ή φωτόσφαιρα, που παράγει το φως που είναι ορατό από τη Γη, και είναι συγκριτικά ψυχρή 10000 F (5500 C). 

Για άγνωστους λόγους, ωστόσο, οι θερμοκρασίες αυξάνονται και πάλι στην ατμόσφαιρα του ήλιου, οι οποίες φτάνουν μέχρι τους 3,6 εκατ. F στην ιδιαίτερα απομακρυσμένη κορώνα του άστρου. 

Αγνωστη Γη

0 σχόλια :