10 υπέροχοι κήποι σε διάσημες πόλεις

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 Ετικέτες

10 υπέροχοι κήποι σε διάσημες πόλεις

Οάσεις δροσιάς και τα ιδανικά καταφύγια ηρεμίας μέσα σε πολύβουες πόλεις, οι δημοτικοί κήπου προσελκύουν ντόπιους και τουρίστες για μια ήρεμη βόλτα.

Από το Παρίσι ως τη Νέα Υόρκη και από την Αθήνα ως το Σίδνεϊ σας παρουσιάζουμε δέκα μαγευτικούς κήπους, που αξίζει να επισκεφθείτε.

Jardin des Tuileries, Παρίσι, Γαλλία

Jardin des Tuileries 

Κάντε μια βόλτα στα μονοπάτια αυτού του κήπου και ανακαλύψτε όμορφα γλυπτά και λουλουδιασμένα παρτέρια, ενώ κάποια σημεία θα σας αποκαλύψουν μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Λούβρο και τον Πύργο του Άιφελ. 

Catedral de Barcelona, Βαρκελώνη, Ισπανία

Catedral de Barcelona 

Ο γοτθικός Καθεδρικός Ναός της Βαρκελώνης είναι ένα αξιοθέατο από μόνος του, αλλά αξίζει να επισκεφθείτε και το μοναστήρι του 14ου αιώνα, που φιλοξενεί. Εκεί θα βρεθείτε σε έναν υπέροχο κήπο με φοίνικες, μανόλιες και μια πορτοκαλιά, ανάμεσα στα γλυπτά και το μεγάλο συντριβάνι. 

Roseto Comunale di Roma, Ρώμη, Ιταλία

Roseto Comunale di Roma 

Ο δημοτικός κήπος με τριανταφυλλιές της Ρώμης ανοίγει για το κοινό κάθε χρόνο στα τέλη της άνοιξης, όταν ανθίζουν εκεί περισσότερες από 1.100 διαφορετικές ποικιλίες τριαντάφυλλων από όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν σπάνια τριαντάφυλλα, όπως το Rosa chinensis Mutabilis, του οποίου τα πέταλα αλλάζουν χρώμα με την πάροδο του χρόνου και το Rosa foetida, γνωστό για τη δυσάρεστη οσμή του. 

Chelsea Physic Garden, Λονδίνο, Αγγλία

Chelsea Physic Garden 

Αυτός ο περιφραγμένος κήπος κατά μήκος του Τάμεση, ιδρύθηκε το 1673 από την Ένωση Φαρμακοποιών και ακόμα και σήμερα μέρος του κήπου είναι αφιερωμένο στα φαρμακευτικά φυτά και τις ιδιότητες τους. Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεστε για την επιστήμη, το θέαμα παραμένει εντυπωσιακό.
Royal Botanic Garden, Σίδνεϊ, Αυστραλία

Royal Botanic Garden 

Στην άκρη του λιμανιού του Σίδνεϊ, δίπλα στην διάσημη Όπερα της πόλης, ο εντυπωσιακός κήπος φιλοξενεί τα πάντα, από τριαντάφυλλα έως τροπικά φυτά. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι ένα σπάνιο πεύκο, το Wollemi, ένα είδος δέντρου που θεωρούνταν εξαφανισμένο μέχρι που ανακαλύφθηκε στη Νέα Νότια Ουαλία. 

Koishikawa Korakuen Gardens, Τόκιο, Ιαπωνία

Koishikawa Korakuen Gardens 

Η ιστορία και η ομορφιά βαδίζουν χέρι – χέρι σε αυτόν το κήπο, ξεκινώντας από την γέφυρα «Full Moon Bridge», η οποία πήρε το όνομα της από την αντανάκλαση της στο νερό, που δημιουργεί έναν πλήρη κύκλο. Εκτός από την εμφάνισή της, η γέφυρα είναι διάσημη για την αρχαιότητα της, αφού χρονολογείται από την πρώιμη περίοδο Edo. Στους κήπους οι επισκέπτες θαυμάζουν ακόμα τις ανθισμένες κερασιές, τους καταπράσινους λόφους και τις λίμνες με τα νούφαρα. 

Singapore Botanic Gardens, Σιγκαπούρη

Singapore Botanic Gardens 

Υβρίδια ορχιδέας έχουν φυτευτεί στους Βοτανικούς Κήπους της Σιγκαπούρης από το 1859, και σήμερα πάνω από 1.000 είδη και 2.000 υβρίδια εκτίθενται στον Εθνικό Κήπο Ορχιδέας, Εθνική συμπεριλαμβανομένου ενός που ονομάστηκε προς τιμήν του Δούκα και της Δούκισσας του Cambridge, του Vanda William Catherine. Αυτό είναι μόνο ένα από τα εκθαμβωτικά αξιοθέατα εδώ. Υπάρχει επίσης μια Λίμνη των Κύκνων, ένας ευωδιαστός κήπος, υπαίθρια γλυπτά και ηλιακά ρολόγια. Δεν είναι να απορεί κανείς που ο κήπος είναι υποψήφιος για τη λίστα Μνημέιων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. 

Jardim Botânico, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Jardim Botânico 

Πόλος έλξης σε αυτόν τον κήπο είναι η λεωφόρος Royal Palms, μια διπλή σειρά από 134 τεράστιους φοίνικες στην είσοδο του κήπου. Ο υπόλοιπος κήπος των 340 στρεμμάτων είναι εξίσου πλούσιος, με περισσότερα από 5.000 είδη φυτών, όπως ορχιδέες, νούφαρα και τα φυτά του Αμαζονίου. 

Wave Hill, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Wave Hill 

Ο Βοτανικός Κήπος της Νέας Υόρκης δεν είναι ο μόνος στην πόλη. Ο υπέροχος κήπος στο Wave Hill διαθέτει φοίνικες, παχύφυτα και τροπικά λουλούδια, αλλά και μια ιταλικού τύπου πέργκολα γεμάτη με λουλούδια, η οποία πλαισιώνει τη θέα στον ποταμό Hudson. Στον κήπο διοργανώνονται ακόμα υπαίθρια μαθήματα γιόγκα και τάι τσι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Εθνικός Κήπος, Αθήνα, Ελλάδα

Εθνικός Κήπος 

Μια όαση δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας, ο Εθνικός Κήπος έχει έκταση 15,5 εκταρίων. Η πρώτη του ονομασία μέχρι το 1974 ήταν «Βασιλικός Κήπος». Το πάρκο βρίσκεται δίπλα από τη Βουλή των Ελλήνων και εκτείνεται προς τα νότια, όπου βρίσκεται το Ζάππειο μέγαρο. Ο κήπος φιλοξενεί ακόμα αρχαία ερείπια, κίονες και μωσαϊκά, καθώς και μεγάλες εκτάσεις με φυτά και δέντρα.

0 σχόλια :