Θαυμαστά είδη: Ζώα με υπερδυνάμεις που θα ζήλευαν και οι X-Men (εικόνες)

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 Ετικέτες

Θαυμαστά είδη: Ζώα με υπερδυνάμεις που θα ζήλευαν και οι X-Men

Η Φύση συχνά δημιουργεί πραγματικά αλλόκοτα και πανίσχυρα πλάσματα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι τόσοι πολλοί από τους φανταστικούς αγαπημένους μας υπερήρωες βασίζονται σε ζώα. Ωστόσο πολλά από τα αληθινά ζώα που ζουν στη φύση διαθέτουν δυνάμεις που θα οδηγούσαν ακόμα και τους X-men σε άτακτη υποχώρηση.

Γαρίδα – Αλογάκι της Παναγίας
 
Μπορεί να μοιάζει μικροσκοπικό και πολύχρωμα χαριτωμένο, ωστόσο κρύβει γροθιές που συναγωνίζονται τον Μάικ Τάισον. Χρησιμοποιεί τις αγκαθωτές μπουνιές στα μπροστινά του πόδια, ρίχνοντας απανωτές και ταχύτατες γροθιές στα θύματα του και καρφώνοντας τα με τα αγκάθια τους. Το ισχυρότερο από αυτά μπορεί να ρίξει γροθιά με δύναμη 1.500 newton.

Γαρίδα – Αλογάκι της Παναγίας 

Κατσίκι των Αλπεων
 
Ενα κατά τα φαινόμενα συνηθισμένο τετράποδο, που όμως «βάζει τα γυαλιά» στον Spiderman, αφού μπορεί να γαντζωθεί, σχεδόν κάθετα σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Κατσίκι των Αλπεων 

Σκαθάρι κοπριάς

Μπορεί να μην έχει το πιο κολακευτικό όνομα στον κόσμο, αλλά η σούπερ δύναμη το κάνει ξεχωριστό. Το έντομο έχει κακό όνομα λόγω της επιλογής της τροφής του (η οποία είναι προφανής από το όνομά του), αλλά το σκαθάρι κοπριάς είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο, αφού μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα πολλές, πολλές φορές βαρύτερα από το ίδιο.

Σκαθάρι κοπριάς 

Γαρίδα – Πιστόλι
 
Παρόλο που δεν έχει δαγκάνες όπως οι περισσότερες γαρίδες έχει έναν μηχανισμό σαν «πιστόλι» που μπορεί να παράγει ένα εξαιρετικά ισχυρό ωστικό κύμα, όταν ενεργοποιείται. Ετσι δε χρειάζεται καν να χτυπήσει η ίδια το θήραμά της, αφού το ωστικό κύμα που παράγει είναι ικανό να το ζαλίσει ή ακόμα και να το σκοτώσει από την πίεση. Μάλιστα η φούσκα σπηλαίωσης που δημιουργείτα μπορεί να φθάσει σε μια θερμοκρασία 5.000Κέλβιν, δηλαδή μόλις 800 Κέλβιν χαμηλότερη από τη θερμοκρασία της επιφάνειας του Ήλιου. Ο θόρυβος της έκρηξης φτάνει μέχρι τα 218 ντεσιμπέλ, κάνοντας τις γαρίδες τα πιο φασαριόζικα ζώα της θάλασσας μετά τις φάλαινες.

Γαρίδα – Πιστόλι 

Λύρα
 
Εντυπωσιαζόμαστε με τους παπαγάλους και τις μάινες που μπορούν να μιμηθούν την ανθρώπινη ομιλία, ωστόσο ένα πτηνό της Αυστραλίας ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Η Λύρα μπορεί να μιμηθεί τη φωνή κάθε ζώου ή ήχου τεχνητού, ή φυσικού που θα ακούσει. Επίσης το δικό της κάλεσμα είναι μία σύνθεση από φωνές άλλων πουλιών.

Λύρα

0 σχόλια :