Οταν το πλαστικό μπουκάλι μετατρέπεται σε πάμφθηνο υλικό για ντιζαϊνάτες κατασκευές

Η ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών δεν έχει μόνο θετικό αποτέλεσμα για το περιβάλλον, αλλά και για την τσέπη σας και το σπίτι και το γραφείο που μπορούν να μεταμορφωθούν στιλιστικά.

Από σκαμπό μέχρι μολυβοθήκες και από βάζα μέχρι ταΐστρες πουλιών, τα πλαστικά μπουκάλια μπορούν να αποβούν χρήσιμα και αφού χρησιμοποιηθούν για να σταματήσουν τη δίψα μας...


Γλάστρες

Κόβοντας τη μέση του μπουκαλιού μπορείτε να δημιουργήσετε μια υποδοχή για το χώμα και τα λουλούδια σας. Τοποθετώντας τα δε, στο τοίχο θα έχετε μια πρωτότυπη σύνθεση.

Γλάστρες 

Σκουπάκι

Κόψτε ένα μπουκάλι στη μέση και στη συνέχει δημιουργείστε λωρίδες μέχρι το στόμιο δημιουργώντας ένα πρωτότυπο σκουπάκι.

Σκουπάκι 

Φωτιστικό

Κόψτε τα πλαστικά κουτάλια και κολλήστε τη βάση τους σε ένα μεγάλο δοχείο/μπουκάλι! Στο λαιμό του του μπουκαλιού θα περάσει η λάμπα και θα έχετε ένα πρωτοποριακό φωτιστικό που όλοι θα θέλουν να μάθουν από που το πήρατε.

Φωτιστικό 

Θήκη για κοσμήματα

Κόψτε τη βάση από όσα μπουκάλια θέλετε και περάστε μια ράβδο ανάμεσα τους δημιουργώντας μια θήκη για κοσμήματα.

Θήκη για κοσμήματα 

Σκέπαστρο για πάρκινγκ

Βάψτε σε ό,τι χρώμα σας αρέσει τη βάση από τα μπουκάλια και κρεμάστε τα με ένα σκοινί από τον «ουρανό» του πάρκινγκ. Σίγουρα δε θα έχει κανείς άλλος το ίδιο στη γειτονιά.

Σκέπαστρο για πάρκινγκ 

Λαμπατέρ

Κόψτε στη μέση χρωματιστά μπουκάλια, κολλήστε τα μεταξύ τους, αφήστε μια εσοχή για τη λάμπα και δημιουργήστε ένα μοναδικό λαμπατέρ.

Λαμπατέρ 

Βάζο

Ένα μπουκάλι κομμένο στη μέση με κομμένες λωρίδες πλαστικού δημιουργούν ένα ιδιαίτερο βάζο για τα λουλούδια σας.

Βάζο 

Πορτοφόλι

Δύο βάσεις από μπουκάλια και ένα κολλημένο φερμουάρ ανάμεσα τους δημιουργούν το πιο πρωτότυπο πορτοφόλι που έχει δει ποτέ κανείς! 

Πορτοφόλι 

Ταΐστρες πουλιών

Ανοίξτε τρύπες στο μπουκάλι, περάστε μερικές κουτάλες (ή ξυλάκια) και γεμίστε τα με τροφή! Έτσι τα πουλιά θα βρίσκουν εκεί καταφύγιο! 

Ταΐστρες πουλιών

Κουρτίνα

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη κουρτίνα αρκεί να κόψετε πολλές βάσεις μπουκαλιών και να τις ενώσετε με μπετονιά.

Κουρτίνα 

Πουφ

Έχετε πολλά άδεια μπουκάλια; Κολλήστε τα μεταξύ τους, βάλτε ένα προστατευτικό σελοφάν, χαρτόνι, τυλίξτε τα με υαλοβάμβακα και ντύστε το ένα ύφασμα της αρεσκείας σας! Έτοιμο το πουφ σας!

Πουφ 

Θήκες για μολύβια

Αν κόψετε το κάτω μέρος από τα μπουκάλια του γάλατος θα κατασκευάσετε εύκολα θήκες για τα μολύβια σας!

Θήκες για μολύβια 

Ηλιακή λάμπα

Έχετε ένα μικρό σπιτάκι στο κήπο; Ανοίξτε μια τρύπα στο ταβάνι, τοποθετήστε ένα μπουκάλι γεμάτο με νερό. Το νερό θα τραβήξει όλες τις αχτίνες του ηλίου και το βράδυ θα φωτίζει το δωμάτιο.

Ηλιακή λάμπα

0 σχόλια :