Δανία: Μεταμορφώνουν σε «όαση» ακόμα και ένα απλό πάρκινγκ!

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 Ετικέτες

Δανία: Μεταμορφώνουν σε «όαση» ακόμα και ένα απλό πάρκινγκ!

Όλες οι μεγάλες πόλεις του κόσμου προσελκύουν την πλειοψηφία του πληθυσμού μιας χώρας. Το ίδιο συμβαίνει και με την Κοπεγχάγη, που αποτελεί ένα αστικό κέντρο που περιμένει να αυξηθεί ο πληθυσμός του με επιπλέον 100.000 κατοίκους μέχρι το 2025! 

Οι αρχές της πόλης έχουν ήδη έτοιμα τα σχέδια για δύο νέους οικισμούς δίπλα στην Κοπεγχάγη για να υποδεχτούν τους νέους κατοίκους: το Orestad και το Nordhavn.

Δανία: Μεταμορφώνουν σε «όαση» ακόμα και ένα απλό πάρκινγκ! 

Στο Nordhavn τώρα αρχίζουν να δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές και το αρχιτεκτονικό γραφείο Jaja Architects, κέρδισε τον διαγωνισμό για τον σχεδιασμό της νέας «πόλης» και την πολεοδόμησή της για να κατασκευαστούν στα κατάλληλα σημεία πάρκα, πλατείες, χώροι στάθμευσης και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για να μπορέσει η πόλη να υποδεχτεί τους 40.000 κατοίκους που υπολογίζεται ότι θα διαβιώσουν σε αυτή. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αρχιτέκτονες του Jaja Architects ακόμα και ένα χώρο στάθμευσης στο Nordhavn τον μεταμόρφωσαν σε πολυχώρο, με γυμναστήριο, κρεμαστούς κήπους και στον υψηλότερο όροφο μια παιδική χαρά! 

Η μετακίνηση στους διάφορους ορόφους του κτηρίου θα γίνεται με κυλιόμενες σκάλες. Στη «διαδρομή» έχουν τοποθετηθεί ρολόγια, για να τσεκάρουν οι επισκέπτες την ώρα, αναρριχώμενα φυτά, που θα κάνουν το κτήριο να δείχνει ομορφότερο και όμορφα γραφικά σχέδια, που θα κάνουν ευχάριστη την επίσκεψη των επισκεπτών στο πρωτότυπο γκαράζ. 

Οι υπεύθυνοι αρχιτέκτονες δηλώνουν με χιούμορ ότι τα φυτά στο κτήριο θα είναι πολλά, αλλά όχι τόσα που να κρύβουν τον χώρο του πάρκινγκ από τους ενδιαφερόμενους οδηγούς!

0 σχόλια :