Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν... μοντέρνες ασθένειες!

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 Ετικέτες ,

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν... μοντέρνες ασθένειες!

Μπορεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής να είναι υπεύθυνος για πολλά δεινά στην υγεία μας αλλά απ' ότι φαίνεται και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν πήγαιναν πίσω.

Σύμφωνα με αξονικές τομογραφίες που έγιναν σε μούμιες οι νεκροί πρόγονοί μας είχαν πολλά χαρακτηριστικά καρδιακής νόσου. 

Οι αξονικές τομογραφίες από εκατοντάδες πτώματα βρήκαν αθηροσκλήρωση, και στένωση των αρτηριών λόγω συσσώρευση λιπαρών αποθέσεων, η οποία είναι η υποκείμενη διαδικασία της ασθένειας που προκαλεί καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια. 

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση υπεύθυνη δεν ήταν η κακή διατροφή αλλά οι επανειλημμένες λοιμώξεις, τα παράσιτα και οι παρενέργειες της εισπνοής από το μαγείρεμα! 

Οι ερευνητές εξέτασαν 76 Αιγύπτιους που έζησαν 3.000 χρόνια πριν, 51 Περουβιανούς από 600 έως 2.000 χρόνια πριν, πέντε ιθαγενείς Αμερικάνοι  από 1600 χρόνια πριν και μια μικρή ομάδα Μογγόλων που έζησαν πριν 500 χρόνια. 

Μόνο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι που ήταν πλούσιοι αρκετά για να υποστούν τη διαδικασία της μουμιοποίησης των 70 ημερών είχαν πολύ λίπος  ενώ και η καθιστική ζωή τους συνήθως μπορούσε να προκαλέσει την ασθένεια. 

Ο δρ Τόμας που κάνει τη συγκεκριμένη έρευνα δήλωσε: «Χρησιμοποιώντας το παρελθόν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, καθώς οι αρχαίοι άνθρωποι είχαν απροσδόκητα τη νόσο της αθηροσκλήρωσης.'Ετσι πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε για άλλες πιθανές θεμελιώδεις αιτίες της ασθένειας. 

«Η ανακάλυψη νέων αιτιών μπορεί να αναμορφώσει δραστικά τη συχνότητα και τις επιπτώσεις της αθηροσκλήρωσης σήμερα.»

«Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε επαναξιολόγηση των βαθύτερων αιτίων της αθηροσκλήρωσης, και μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς νέες κατευθύνσεις για την πρόληψη και την έγκαιρη θεραπεία.»

0 σχόλια :