Δισεκατομμυριούχος και φοροφυγάς ήταν ο Χίτλερ

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 Ετικέτες

Δισεκατομμυριούχος και φοροφυγάς ήταν ο Χίτλερ

Πολύ πλούσιος και φοροφυγάς ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, όπως αποκαλύφθηκε σε εκπομπή του BBC. O Φύρερ φαίνεται πως έβγαζε από παντού χρήματα για τα οποία μάλιστα δεν πλήρωνε τους απαραίτητους φόρους στο ίδιο του το κράτος. 

Για το βιβλίο του "Ο Αγών μου", το οποίο το Γερμανικό κράτος έδινε ένα δωρεάν αντίτυπο σε κάθε ζευγάρι την ημέρα του γάμου τους, εισέπραττε εκατομμύρια από τα πνευματικά δικαιώματα και δεν κατέβαλε ποτέ τους ανάλογους φόρους. Ήταν δηλαδή ένας κατά συρροή φοροφυγάς και χρωστούσε στην εφορία της Γερμανίας μια μικρή περιουσία. 

Δισεκατομμυριούχος και φοροφυγάς ήταν ο Χίτλερ


Σύμφωνα με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ "The Hunt For Hitler's Missing Millions" ο Χίτλερ ήταν ένας έξυπνος εισοδηματίας και επενδυτής έργων τέχνης, ένας "δαιμόνιος μάνατζερ μετρητών με λατρεία για τα χρήματα". Έκανε ομιλίες επί αμοιβής και διαχειριζόταν μαζί με διάφορους επιχειρηματικούς συμβούλους και διευθυντές τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Ο δρ. Κρις Γουέτον που έχει γράψει βιβλίο σχετικά με τα οικονομικά του Χίτλερ υπολογίζει ότι η περιουσία του έφθανε τα 1,1 δισ. μάρκα του Ράιχ, δηλαδή σε σημερινά χρήματα τα 4,5 δισ. ευρώ. 

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η μετά θάνατον αποκάλυψη της επτασέλιδης διαθήκης του που έδειχνε μια τεράστια περιουσία κρυμμένη σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

0 σχόλια :